Händels Messias i Marmorkirken

Skyd julemåneden i gang med de smukke, klassiske toner fra Händels Messias i Marmorkirken

En af julens klassiske traditioner er opførelsen af Händels Messias, som kan høres i mange forskellige udgaver landet over. Her i december kan du opleve værket i sin fulde længde opført af et orkester af 18 af byens fineste musikere fra Det Kongelige Kapel. Kammerkoret Euphonia synger korsatserne, og Ole Reuss Schmidt er dirigent.

Om Händel og hans Messias

Barok-komponisten Georg Friedrich Händel blev født i Tyskland, blev siden engelsk statsborger og slog sit navn fast som en af Europas førende komponister. Hans oratorium Messias er et storslået korværk om Jesu liv i tre dele: Profetierne om frelserens komme (1), Kristi lidelse, død og endelige sejr over døden (2) og menneskets tak til Gud for frelsen (3). Især anden dels “Hallelujah”- kor er kendt og elsket verden over. Händel skrev Messias på kun 24 dage i 1741, og uropførelsen fandt sted i en koncertsal i Dublin året efter. Händel gav det meste af overskuddet til velgørenhed, blandt andet til opførelsen af Foundling Hospital i London for hjemløse børn.

Om koncerterne i Marmorkirken

De to koncerter lørdag den 5. og søndag den 6. december, starter begge klokken 16.
For at bevare den enestående akustik i Marmorkirken bliver der kun lukket 650 mennesker ind til hver koncert. Messias er fra komponistens side tænkt som en sammenhængende helhed, og derfor bliver værket opført i sin fulde længe. På den måde får publikum lejlighed til at høre de sjældent opførte, men underskønne satser i værkets tredje del.

Solisterne er:

Kgl. operasanger Sine Bundgaard, sopran
Kgl. operasanger Elisabeth Jansson, alt
Kgl. operasanger Niels Jørgen Riis, tenor
Kgl. operasanger ved Nasjonaloperaen i Oslo, Magne Fremmerlid, bas

Læs mere om Händels Messias i Marmorkirken og køb din billet her 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!