3 julearrangementer på museum

Elsker du julens traditioner? Så brug december måned på at glæde dit julehjerte med gran, lys og pynt til julearrangementer på nogle af byens mange museer.

Her i december inviterer mange af byens museer til  julearrangementer, hvor du kan komme i julehumør, inden hjerternes fest står for døren og blive klogere på de danske juletraditioner.

Jul i Nationalmuseets Klunkehjem

Trænger du til at komme i julestemning på den helt gammeldags måde med overdådig julepynt? Så tag forbi Nationalmuseet, hvor du kan komme på rundtur i deres julelejlighed. Hvert år stiller Nationalmuseet et juletræ op i lejligheden ’Klunkehjemmet’, som siden slutningen af 1800-tallet stort set har set ud som den gør i dag. Træet, en to meter høj rødgran, placeres i spisestuen, hvor det pyntes på en gammeldags og traditionel måde. Blandt pynten finder man glasfrugter, små hvide møller, istapper i papmache, lysholdere, musikinstrumenter, papirlygter, julestjerne, nisser, julemænd, glaskugler, stearinlys, kræmmerhuse, grankogler og de klassiske dannebrogsflag.

Besøger du Klunkehjemmet, kan du udover juletræet også mærke julen i lejlighedens andre rum. Samtidig kan du komme på en historisk julerundvisning, hvor du kan høre om alle de forberedelser og traditioner, der hørte til den borgerlige jul i slutningen af 1800-tallet.

Du kan komme til julerundvisning i lejligheden hver lørdag og søndag i december kl. 12, 13 og 14. Tilmeldingen sker ved personligt fremmøde ved Nationalmuseets infoskranke.

Læs mere om jul i Klunkehjemmet her

Englerundvisning på Statens Museum for Kunst

På Statens Museum for Kunst er der henover julen hyggelige englerundvisninger for voksne. Her kan du få et indblik i, hvordan kunstnere gennem tiden har afbildet den flotte engleskikklse, som vi oftest forbinder med julen. På rundvisningen kan du blandt andet opleve forskellige slags engle som serafer, keruber og ærkeengle. Her vil guiden beskrive, hvilken funktioner englene har i kunsten.

Rundvisningerne finder sted den 9. og 16. december kl. 14.00. Det er gratis, og billetterne kan hentes i informationen en halv time før start.

Læs mere om englerundvisningerne her

Juleværksted på Frilandsmuseet

På Frilandsmuseet kan du gå på oplevelse i julens traditioner igennem de sidste 200 år, når gårdene i december måned er spækket med alt fra juletræer, lys og julepynt. Du kan blandt andet komme til juleværksted på herregården. Her har papirkunstneren William Frohm sammen med sine assistenter sørget for at lave skabeloner og papir klar til, at du kan komme og klippe julehjerter og lave halmpynt.

Juleværkstedet er åbent den 10. og 11. december mellem 11.00-15.00. Det koster en flad 20’er per mand at være med.

Læs mere om værkstedet og de mange andre julearrangementer på Frilandsmuseet her

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!