Fem fede 80’er-bands du kan opleve i 2018

5 fede 80'er-bands, du kan opleve i 2018Simple Minds er et af de fem 80'er-bands, du kan opleve i 2018.

Synes du også at musikken var bedre i gamle dage? Så giver 2018 dig gode muligheder for en musikalsk tidsrejse tilbage til 1980’ernes synthpop og old-school metal, når bands som Simple Minds, Erasure og Iron Maiden besøger København. Vi giver dig her en gennemgang af de største 80’er-oplevelser, du kan opleve i 2018!

OBS: Har du lyst til tage på en musikalsk rutsjebanetur tilbage til 1980’erne, men mangler overskud i økonomien, så kan du eventuelt undersøge muligheden og få råd til 2018’s store musikoplevelser.

Simple Minds

Tidspunkt: Tirsdag 20. februar.

Spillested: Store Vega.

Skotske Simple Mindst er flittige gæster i Danmark, og til februar kan vi igen se frem til 80’er stadionrock af bedste skuffe, når Jim Kerr og co. kigger forbi Store Vega. Simple Minds udsprang af den britiske punkbølge i de sene 70’ere, og endte med at blive et af 80’ernes helt store navne med hits som Alive And Kicking, Belfast Child, Sancitify Yourself og naturligvis Don’t You (Forget About Me).

2018-turneen sker med udgangspunkt i albummet Walk Between Worlds, der udkommer den 2. februar. Fans kan se frem til en ganske særlig aften, hvor man får chancen for at komme helt tæt på det ikoniske band. Koncerten kommer til at bestå af tre sæt, dels med sange fra det kommende album, dels et sæt med de store klassikere samt et live “onstage” interview.

Erasure

Tidspunkt: Fredag 9. marts.

Spillested: Royal Arena.

Den engelske synthpop-duo bestående af forsanger Andy Bell og komponist og keyboardspiller Vince Clarke lægger vejen forbi København til marts, hvor der er garanti for 80’er-pop af fineste karat i Royal Arena. Siden debutalbummet Wonderland i 1986 har Bell og Clark været med til at forme synthpop-genren gennem en årrække, og de er altid garanter for et stilbevidst og medrivende sceneshow. Duon har solgt over 25 millioner albums på verdensplan og produceret hits som A Little Respect, Chains of Love og Always.

Erasures seneste udspil, albummet World Be Gone, blev udsendt i maj 2017, og på turneen som indledes i slutningen af januar ’18 kan man se frem til at opleve Bell og Clarke i et reflekterende humør, der giver verden og de seneste politiske omvæltninger en tankevækkende granskning.

Level 42

Tidspunkt: Tirsdag 20. marts.

Spillested: DR Koncerthuset.

Det britiske 80’er band bringer deres synthdrevne sofistikerede popmusik med til Danmark, når de indtager DR Koncerthuset til marts. Her bliver der mulighed for at skrue tiden tilbage, og danse med til hits som Something About You, Lessons in Love og Love Games. Level 42 udsendte deres selvbetitlede debut-album i 1981, og det strøg hurtigt til tops i England, mens det store internationale gennembrud kom med albummet World Machine i 1985.

Sidst Level 42 besøgte Danmark resulterede det i to koncerter for fulde huse i København, og selvom bandet snart kan fejre 40-års jubilæum, har de ikke tænkt sig at slå bremsen i lige foreløbig. Således blomstrer deres genkendelig synths, dansable melodier og Mark Kings ikoniske bas-føring, stadig i fuld flor.

Iron Maiden

Tidspunkt: Tirsdag 5. juni.

Spillested: Royal Arena.

De britiske heavy metal-veteraner i Iron Maiden kræver næppe nogen nærmere præsentation. De var med til at definere en hel genre, og har været soundtracket til en generation af unge mennesker med hang til hård rock. Siden 1982 har forsanger Bruce Dickinson stået i spidsen for det ikoniske band, der har leveret hårdtslående hits som The Number of the Beast, Run to the Hills, Fear of the Dark og The Trooper.

Til Juni kommer Iron Maiden til København med deres The Legacy Of The Beast World-tour, som er inspireret af bandets mobilspil og tegneserie af samme navn. Scenedesignet vil således afspejle en række forskellige, men sammenhængende “verdener” med en set-liste, der dækker over materiale fra 80’erne, samt en håndfuld overraskelser fra senere albums.

The Human League

Tidspunkt: Søndag 13. november.

Spillested: Store Vega.

De britiske synthpop-pionerer fra Sheffield har været aktive siden 1978, og har gennem årene solgt mere end 20 millioner albums. Særligt gruppens tredje album, Dare fra 1981, og kæmpehittet Don’t You Want Me var for alvor med til at definere synthpop som genre, og The Human League har været inspirationskilde for adskillelige bands med hang til elektronisk synthesizer-lyd. Andre af gruppens velkendte melodier inkluderer Being Boiled, Mirror Man, Fascination og Human.

Da The Human League sidst spillede i Vega, tilbage i 2011, uddelte musikmagasinet GAFFA fem stjerner til det ikoniske band, og til november bliver der altså igen mulighed for at opleve Philip Oakey, Joanne Catherall og Susan Ann Sulley på scenen i Store Vega.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!