Gamle toner i nye klæder

Det bliver sjovt, skarpt og uortodokst, når symfoniorkestrets nye, men allerede populære chefdirigent, Fabio Luisi sætter Brahms’ 4. Symfoni sammen med Carl Nielsens “De fire temperamenter”

Koncerten er er den 5. december i Koncerthuset, og du kan allerede nu sikre dig en billet her.

Det bliver en storslået optakt til 2015, hvor den danske komponist Carl Nielsen fylder 150 år. Symfonien er Carl Nielsens dybt originale karakteristik af mennesketyperne, fra den dovne og flegmatiske til hidsigproppen og den lalleglade optimist.

Et musikalsk geni

Fabio Luisi er også tilknyttet Zürich Operaen, hvor han er chefdirigent, og New Yorks Metropolitan Opera, hvor han er førstedirigent. Den 55-årige italiener får efter sigende musikken til at klinge helt specielt, og anmelderne roser hans evner til skyerne. Hele 6 stjerner fik han af Berlingske ved sit første møde med orkestret, og avisens anmelder mente endda, at Luisi havde fortjent en medalje. I 2013 modtog han en Grammy for sine opførelser af Wagners ‘Niebelungens Ring’ på Metropolitan Operaen.

Det der gør ham så enestående er ifølge anmelderne hans evne til at skabe klarhed og balance i musikken. Man hører tonerne som på ny og alle komponistens tanker og idéer med værket fremstår tydeligt.
Der er derfor meget at glæde sig til i de kommende tre år frem mod 2017, hvor Luisi gradvist vil få en større tilknytning til DR’s symfoniorkester og dernæst lede det indtil 2020.

 Vil du sikre dig information om lignende arrangementer? Tilmeld dig vores nyhedsbrev som vi sender 1-2 gange månedligt.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!