Fra det fysiske til det digitale på Louisiana

Being There på LouisianaFra udstillingen Being There på Louisiana. Foto: Louisiana.

Louisianas udstilling ‘Being There’ afsøger eksistentielle spørgsmål om livet, herunder hvordan teknologien er med til at forme vores virkelighedsopfattelse.

Louisianas efterårsudstilling, Being There, samler 10 internationale kunstneres fortolkninger af menneskets tilværelse, som spænder fra den fysiske til den digitale verden. En verden hvor computere og smartphones er blevet en forlængelse af os selv. Udstillingen kan opleves frem til den 25. februar 2018.

Being There afsøger eksistentielle spørgsmål om livet, herunder hvordan teknologien er med til at forme vores virkelighedsopfattelse. Virkeligheden leves ikke udelukkende, i den verden vi kan se for os, og bevægelse i tid og rum foregår flygtigt og uafhængigt af hinanden.

I museets Østfløj, Søjlesal og Store Sal er der opstillet ni scenarier, der repræsenterer, den realitet internettet har skabt. Navne som Ian Cheng fra USA, Louisa Gagliardi fra Schweiz og Ed Atkins fra Storbritannien har været med til at skabe rum, som gennem live-simulation og installationer repræsenterer sammensmeltningen af den virtuelle og virkelige verden. Her er et udsnit, af det du kan opleve:

Ian Cheng – Emissary Sunsets the Self

I denne live-simulation følges et væsen, der manøvrerer rundt i en ukendt og uforudsigelig verden uden ende. Det, man oplever, viser sig kun én gang. Man vil derfor aldrig opleve den helt samme simulation igen. “A computer game that plays itself”, som kunstneren selv udtrykker det.

Louisa Gagliardi – Living Downstream

Her udspiller sig en nattescene, som rummer malerier af lanterner og stilfærdige menneskeskikkelser. Malerierne bliver lavet på en computer, hvorefter de printes og tilføres forskellige stoflige lag.

Ed Atkins – Ribbons Something is missing

Mød avataren Dave der er fanget i en skærsild af repetition og kedsomhed. Kroppen er i centrum og bliver beskrevet gennem digitale billeder. Det er en hyldest til kødelighed og forgængelighed.

Udstillingen Being There kan opleves på Louisiana, Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk indtil den 25. februar 2018. Louisianas åbningstider: Tirsdag – fredag kl. 11-22. Lørdag, søn- og helligdage kl. 11-18. Mandag lukket.

Læs mere om Louisianas udstillinger her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!