Fotograf Mario Testino i Kunstforeningen

Mario TestinoFoto: Mario Testino.

Mode- og portrætfotograf Mario Testinos ikoniske billeder af bl.a. Prinsesse Diana og supermodellen Kate Moss kan nu opleves på en stor soloudstilling  i Kunstforeningen Gl. Strand.

Du kan i øjeblikket opleve udstillingen No Limits i Kunstforeningen Gl. Strand med fotografier af en af verdens vel nok mest fremtrædende mode- og portrætfotografer, Mario Testino. Kronprins Frederik var tilstede sammen med fotografen selv ved åbningen den. 13. maj, og det er da bl.a. også kongelige – ikke mindst Prinsesse Diana – og supermodeller, Testino især er blevet kendt for at fotografere.

På første etage bliver man mødt af et stort fotografi af Kate Moss. Billedet var forside på British Vogue i 2008 og pryder også udstillingens plakat. Da hele etagen er koncentreret om Mario Testinos rolle som modefotograf, kan du nyde mange andre ikoniske fotografier af yndlingsmodellen, men også af andre supermodeller som Gisele Bündchen og Sienna Miller. Billederne er printet digitalt og i stort format, så det er muligt at granske hver en detalje i de portrætteredes ansigter.

Royalty og celebrity mødes på anden sal

På anden etage kommer du op i en verden af jetsets og kongelige. Mario Testino, der er født i Peru, rejste som ung til London for at studere fotografi. Prinsesse Diana, verdens mest fotograferede kvinde, blev opmærksom på Mario Testinos modebilleder og bestilte i 1997, samme år som hun døde, en serie portrætfotos hos ham. To af disse er med på udstillingen. Denne serie blev starten på flere bestillinger fra de europæiske kongehuse. Portrætter af vores eget kronprinsepar er placeret meget centralt i udstillingen og to store portrætter af hhv. Kronprins Frederik og Prinsen af Wales, begge iført uniform, danner en kongelig akse mellem to rum. På samme etage er superstjerner indenfor filmens- og sportens verden også repræsenteret.

Testinos legendariske nøgenbilleder

Den tredje etage er helliget en stor serie af nøgenbilleder. Her kan du ved selvsyn iagttage Mario Testinos særlige evne til at blande modefotografiets kommercielle præmis med stor kunst. Derfor har verdens skønneste kvinder, som bl.a. Cameron Diaz, Jennifer Aniston, Kate Winslet og Claudia Schiffer poseret for ham iført næsten ingenting eller mindre. På samme etage vises også den lille portrætfilm Testino, hvor Mario Testino fortæller om sit kunstsyn og sit liv, der blandt andet tæller velgørenhedsarbejde, en stor kunstsamling og museet MATE – Museo Mario Testino, i fødebyen Lima, Peru.

Udstillingen er blevet til med støtte fra bl.a. Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond, Danish Fashion Institute og egetæpper. Og netop en specialdesignet løber fra egetæpper forbinder trappeforløbet mellem de tre etager i Kunstforeningen, som udstillingen fordeler sig over.

Udstillingen No Limits af Mario Testino vises på Kunstforeningen Gl. Strand, Gl. Strand 48, 1202 København frem til den 18. september.

Læs mere om Mario Testino udstillingen No Limits på Kunstforeningen Gl. Strand her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!