Fly me to the Moon

Fly me to the moon
And let me play among the stars
Let me see what spring is like
On Jupiter and Mars. In other words, hold my hand
In other words, baby, kiss me.

Sangen “Fly Me to the Moon” er en klassiker. Den blev indspillet i 1954 af sangerinden Kaye Ballard og er skrevet og komponeret af Bart Howard. Dog startede sangen ud med at hedde “In Other Words” og blev først mere populært kendt som “Fly Me to the Moon” i starten af 1960´erne før man til sidst i 1963 gik hele vejen og officielt fik foretaget navneskifte.

Den første sang på månen

En sjov historie om sangen er, at den eftersigende har været den første sang spillet på månen, da astronauten Buzz Aldrin havde medbragt sangen på en transportabel kassetteafspiller, da Apollo 11 landede på månen i 1969. Sangen har efterfølgende været tæt forbundet med månelandingen og er blevet sunget ved flere relaterede officielle lejligheder.

Ol’ Blue Eyes is coming to town

Sangen har været særdeles populær hos publikum såvel som kunstnere, og sangen var således i 1995 estimeret til at være indspillet mere end 300 gange og i 150 forskellige versioner. Den mest kendte kunstner og version har dog uden tvivl været af Frank Sinatra også kendt som Ol’ Blue Eyes, som med sin velkendte silkebløde stemme og swing-stil har udødeliggjort sangen.

Oplev Fly me to the Moon

Den 7. marts kan du i København både opleve “Fly Me to the Moon” og andre klassikere udødeliggjort af Frank Sinatra, såsom “Come Fly with Me”, “I’ve Got You Under My Skin” og “My Kind of Town”. Det sker når DR Koncerthuset inviterer indenfor til genoplivning af den legendariske Las Vegas-koncert Sinatra At the Sands med DR Big Bandet og den amerikanske jazzsanger Curtis Stiger.

Læs mere om begivenheden her

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!