CPH World Music Festival vil lyde i byen

Copenhagen World Music festivalCopenhagen World Music Festival. Foto: Jacob Crawfurd.

Oplev et kinesisk kvindekor, en egyptisk diva, nordisk middelaldermusik, mellemøstlige toner, irsk folkesang eller Nordlys, der tager religiøse sange til nye højder. Alt sammen når hele hovedstadsregionen er rammen om CPH World Music.

Der bliver rig mulighed for at høre musik fra alle verdens hjørner, når Copenhagen World Music Festival finder sted i København fra den 7. til den 12. september. Du kan bl.a. opleve et 16 personers stort kvindekor fra Beijing, irsk folkemusik, nordisk musik og dans fra middelalderen, ligesom Mellemøsten er godt repræsenteret. Bl.a. kommer den egyptiske diva Fatma Zidan til København foruden den israelske kvinde-duo Tal y Tali. På programmet er også afrikansk musik, Nørrebros børnekor,  en brasiliansk bassist, en svensk brødreduo og meget, meget mere.

Musikken bringer kulturer sammen

Ved at skabe en årligt tilbagevendende begivenhed, og dermed en fælles platform for verdensmusik fra alle verdens hjørner, er ønsket at øge kendskabet til de mange forskellige og interessante musikstilarter der findes og dermed også at gøre København mere åben, mere spændende og mere imødekommende overfor alle mennesker og kulturer. Formålet er at byde alle kulturer velkomne, og samle folk fra hele verden gennem musikken.

Samarbejde med etniske foreninger

Med fokus på de mange kulturer, der allerede er repræsenteret i København, vil folkene bag CPH World Music Festival forsøge at koordinere og styrke verdensmusikken med deres arrangement. Dette vil de opnå ved at skabe netværk regionalt, nationalt og ikke mindst internationalt. Ønsket er et samarbejde med forskellige etniske foreninger omkring kulturdage og andre aktiviteter. Ambitionen er også at facilitere et spillesstedsnetværk for arrangører, der præsenterer verdensmusik, ligesom man vil samarbejde med andre festivaler. På længere sigt vil man gerne sprede samarbejde til også at omfatte Sverige, Norge og Nordtyskland.

CPH World Music Festival kan opleves fra den 7. – 12. september på scener i Hovedstadsregionen. Festivalen lægger ud med stor gratis koncert på Rådhuspladsen i København den 7. september.

 Læs mere om CPH World Music Festivals program her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!