Tre klassiske koncerter i den mørke tid

Trinitatis Kantori synger kor ved Händels Messias i Trinitatis Kirke.Trinitatis Kantori synger kor ved Händels Messias i Trinitatis Kirke. Foto: Trinitatis Kirke.

København byder på masser af storslået klassisk musik. Vibeke Nyfos har udvalgt tre af byens kommende klassiske oplevelser med musik af Dvorak, Schuman og Händel.

Mens fronter trækkes op i den store verden er der intet så dejligt afvæbnende som musikken. Her er tre klassiske koncerter af komponister, som afspejler inderligheden og skønheden i tidsperioderne og i de forskellige kulturer; den russisk/østeuropæiske, den tyske/østrigske og den engelske, som den kommer til udtryk hos Dvorak, Schuman og Händel.

Temirkanov dirigerer russisk romantik

Den russiske dirigent, Yuri Temirkanov, skaber musikalsk poesi, når han sammen med DR’s symfoniorkester fører os gennem tre værker med rod i Rusland og Østeuropa. Det mest kendte er Dvoraks symfoni nr. 8, som med sine umiskendelige temaer af folke- og dansemelodier giver et melodisk og fædrelandskærligt kys til hjemlandet, Tjekkiet.

Aftenens lækre gæstestemme er barytonen, Alexander Vinogradov, som synger Mussorgskys ’Dødens sange og danse’. Mussorgsky placerer sig i den romantiske periode og er nok bedst kendt for sine ’Udstillingsbilleder’. I dette værk bliver der skruet helt op for følelsesregistret, når døden kommer på besøg.

Aftenens tredje værk er minisymfonien Triptykon af den romantiske komponist Sviridov. Lige så ukendt han er udenfor Rusland, lige så elsket er han i sit hjemland. Temirkanov griber nu lejligheden til at vise os danskere, hvad vi er gået glip af.

Det hele kan nydes i DR’s Koncerthus, Emil Holms kanal 20, torsdag den 27. oktober kl. 19.30.

Læs mere om koncerten i DR’s Koncerthus og billetter her.

Mestre på mandage

Foruden sine onsdagskoncerter har Musikkonservatoriet også en række kammerkoncerter, der er værd at besøge. Mandag den 31. oktober står i Schumanns og Schuberts tegn. Her får kammerensemblet besøg af gæstesolist- og pianist Andreas Rössler fra musikkonservatoriet i Wien. Foruden andre sange af Schubert og Schumann, kan man glæde sig til Schuberts Klaversonate op. 42 og Schumanns Klaverkvintet i Es-dur.

Kammerensemblet består af elever og lærere fra konservatoriet, blandt andre Kirstine Schneider og Cæcilie Balling på violin, Jákup Lützen på bratsch og Marie Louise Lind på cello.

Koncerten er gratis og spiller fra 19.30-21.30 på Studiescenen, Rosenørns allé 22, Frederiksberg.

Læs mere på Musikkonservatoriets hjemmeside.

Messias i Trinitatis kirke

Ingen større kristen højtid uden Händels Messias. Således skydes julen i gang i Trinitatis kirke med to gange Messias, opført af kirkens eget kantori.

Händels Messias kan beskrives som et overordentligt hitspækket barokværk, hvor især det berømte Halleluja-kor kan få det til at risle frydefuldt ned ad ryggen på enhver.

Værket Messias er et oratorium, et musikstykke med orkester, kor og solister, der beskriver Jesus Kristus’ liv og betydning for kristendommen. Solisterne på denne 2. søndag i advent er Ditte Højgaard Andersen, Rikke Lender, Nicolai Nørgaard Christensen og Rasmus Kure Thomsen. Trinitatis kor og barokensemble bliver dirigeret af Søren Christian Vestergaard.

Händels Messias spiller første gang kl. 15 og anden gang kl. 19.30 den 4. december. Trinitatis kirke ligger i forbindelse med Rundetårn på Pilestræde 67, 1112 København K.

Læs mere om Händels Messias i Trinitatis Kirke her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!