Guide til 5 julekoncerter: Fra U2 til Messias

Mogens dahls MessiasFoto: Mogens Dahl.

Julen nærmer sig med hastige skridt, men hvis du endnu ikke er i den rette stemning, så frygt ej. Byen byder nemlig på en lang række meget forskellige julekoncerter. Her får du fem bud.

Vi har netop taget hul på årets sidste måned, og det betyder, at julen officielt er over os. Gaverne skal købes, træet skal pyntes, og midt i al travlheden kan den reelle julestemning måske halte lidt efter. Derfor giver vi nu fem bud på julekoncerter i København, der frem mod juleaften kan få dig i den rette stemning. Der er noget for enhver smag og desuden er flere af dem gratis.

A Very Merry U2 Christmas

A very merry U2 Christmas

Foto: Sille Arendt.

Hvis man ikke er til den helt højtidlige og traditionsrige julekoncert, så kan Die Herren opleves i Sct. Matthæus Kirke d. 6. december. Her er der lagt op til det store julebrag, når bandet lægger vejen forbi og spiller under overskriften ’A Very Merry U2 Christmas’ til tonerne af U2. Foruden koncerten står aftenen på godt med gløgg, Irish Christmas coffee, julelys og glitter samt Juleevangeliet. Koncerten er populær, og de gratis billetter er revet væk – men 300 ekstra billetter gives ud i døren, så kom i god tid.

Læs mere her om A Very Merry U2 Christmas her.

Koncerten finder sted d. 6. december i Sct. Matthæus Kirke, Matthæusgade 31, 1666 København V.

Mogens Dahls Messias

Mogens dahls Messias

Foto: Mogens Dahl.

Julen handler om traditioner, og i traditionens tro kan Georg Händels populære værk ’Messias’ for 10. år i træk opleves, når Mogens Dahl Kammerkor synger julen ind i Holmens Kirke d. 8. og 9. december. Koncerten har i de foregående år modtaget store roser for Mogens Dahls slanke og sprøde barokudgave, hvor både unge, internationale solister og Mogens Dahl Kammerkor leverer en skarp udgave af Händels melodier. For tredje gang bakkes Kammerkoret op af Orchestra of the Age of Enlightenment fra England.

Læs mere om Mogens Dahls Messias her. 

Koncerten finder sted d. 8. og 9. december i Holmens Kirke, Holmens Kanal 21, 1060 København K.

Danmarks Underholdningsorkesters Julekoncert

Danmarks Underholdningsorkesterets julekoncert.

Foto: Danmarks Underholdningsorkester.

En af årets helt store og stemningsfulde julekoncerter finder sted d. 11. december i Garnisonskirken, hvor Danmarks Underholdningsorkester byder på et udvalg af den traditionsrige julemusik, som vi lytter til år efter år. Diverse klassiske juletoner, carols og danske julesalmer vil pryde aftenen, hvor sopranen Susanne Elmark samt Sankt Annæ Pigekor medvirker i koncerten. Desuden vil skuespiller Karen-Lise Mynster fortælle årets juleeventyr skrevet af Rosalinde Mynster.

Læs mere Danmarks Underholdningsorkesters Julekoncert her.

Koncerten finder sted d. 11. december i Garnisonskirken, Sankt Annæ Pl. 4, 1250 København.

Stig Rossen Julekoncert

Stig Rossen Julekoncert

Foto: Stig Rossen Julekoncert.

Julekoncerter er ikke kun at finde rundt om i de københavnske kirker i løbet af december. D. 16. december giver Stig Rossen to koncerter på Tivoli Hotel, som en del af sin populære juleturné, som han drager på for 23. år i træk. Med et bredt udvalg af de mest traditionelle julesange fra både ind- og udland, skaber Stig Rossens koncert den ultimative julestemning. Igen i år tager han en gæstesolist med sig, og denne gang får han selskab af Nanna Rossen.

Læs mere bl.a. om Stig Rossen Julekoncert her.

Koncerten finder sted d. 16. december i Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2, 1577 København V.

Hvorfor vi holder jul

Hvorfor vi holder vi jul

Foto: Hvorfor vi holder jul.

På 3. søndag i advent, d. 17. december, inviterer Frederiksberg Kirke til en eftermiddag i julehyggens tegn. Komponisten Fuzzy og sognepræst i Frederiksberg Sogn, Helle Krogh Madsen, har ladet sig inspirere af Juleevangeliet og skabt en musikalsk fortælling under titlen ’Hvorfor vi holder jul’. Fortællingen opføres med Frederiksberg Sogns Junior- og Pigekor og et instrumentalensemble under ledelse af organist Allan Rasmussen. Koncerten er gratis og er for hele familien store som små.

Læs mere om Hvorfor vi holder jul her.

Koncerten finder sted d. 17. december i Frederiksberg Kirke, Frederiksberg Alle 71, 1820 Frederiksberg C.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!