Det er en fest at løbe halvmarathon med Københavns smukkeste kulisse, specielt når tilskuerne hujer og hejer, kipper med flagene og giver højlydt udtryk for deres begejstring
Du kan heppe på løberne og opleve både løbet og byen, når de 22.763 tilmeldte løbere tilbagelægger 21,0975 km i Københavns gader søndag den 13. september fra kl. 11.00. For mange af løberne er det et en stor en fysisk og mental udfordring at gennemføre et halvmarathon og drømmen lever i de fleste om at komme i mål i en god tid og samtidig have overskud til at smile til de mange tilskuere. På løbernes startnummer kan du se løberens fornavn og nationalitetsflag, så du kan råbe en personlig opmuntring, hvis du kan se at en løbers indre motivation er ved at slippe op.
Mulighed for ny verdensrekord i København
Eliteløberne har fart på – verdensrekord på distancen er for mænd 58 minutter 23 sekunder og for kvinderne 1 time 5 minutter 9 sekunder. Hold øje med Bedan Karoki Muchiri fra Kenya for han er en mand med en mission om både at vinde løbet og samtidig lave ny verdensrekord på den flade og hurtige rute i København. Den 25 årige Bedan har med sine 167 cm og 65 kg løbet distancen på 59:23 min. Vinder han, venter førstepræmien på 10,000 USD og hertil kan lægges yderlig 10,000 USD, hvis der sættes ny verdensrekord.
Copenhagen Half Marathon er samtidig vært for DM Halvmaraton 2015 og alle løbere med dansk nationalitet deltager i kampen om de tre DM-medaljer.
En flot sightseeing rute rundt i København
Ruten for CPH Halv Marathon tager løberne med igennem de centrale bydele på en hurtig og flot rute. Der er lagt særlig vægt på at skabe en super hurtig rute, men samtidig en seværdig rute. Her er nogle af de attraktioner, du også som tilskuer kan opleve undervejs på ruten. Løberne starter i Fælledparken på Østerbro, og slår vejen forbi Statens Museum for Kunst, hvor Danmarks største samling af kunstoplevelser bliver huset, de løber forbi Søerne ved Dronning Louises Bro, lige der hvor Indre By bliver til Nørrebro, og fortsætter langs den gule mur rundt den rekreative Assistens Kirkegård og H.C. Andersens gravsted. Efter 9 km rammer ruten hovedindgangen til Frederiksberg Have og når løberne drejer rundt hjørnet, ser de rød hvide Dannebrogsflag vejrer i vinden ned af Frederiksberg Allé.
Via Vesterbro når løberne ind til indre København, hvor der ved Det Kongelige Bibliotek er kik til Olafur Eliasson nye cirkelbro og turen går herfra forbi, på den ene side, Christiansborg, der er opført i jernbeton med granitbeklædte facader, og på den anden side ligger Christian IVs smukke Børsen i sin nederlandske renæssancestil. Metrobyggeriet på Kongens Nytorv passeres, samt den imponerende Marmorkirken, og lige efter kommer ruten igennem den maritime bydel Nyboder, grundlagt i 1631. De sidste 4 km er en rundtur på Østerbro inden målstregen og medaljen venter på Øster Allé.
Praktisk information
Køb en 12 timers Eventbillet og rejs ubegrænset med bus, tog og metro. En eventbillet gælder både til bus, tog og metro og koster 30 kr. i zone 1-4 eller 60 kr. for alle zoner. En voksen kan gratis tage op til to børn under 12 år med på sin Eventbillet.