3 nye film: To franske og én australsk

Hermelinien - Sidste Babett KnudsenFabrice Luchini og Sidse Babett Knudsen i Hermelinen. Foto: Pressefoto.

Sidse Babett Knudsen, der for alvor har fået gang i sin internationale skuespilkarriere, kan opleves i den franske film, Hermelinen – en af tre kommende sommerfilm.

Svigter den danske sommer, kan du altid søge tilflugt i biografens mørke. Og i juli og starten af august kan du komme så langt væk som til Australien og til Paris under La Belle Époque.

The Dressmaker – Haute couture i den australske bush

Australske Jocelyn Moorhouse har instrueret filmen The Dressmaker baseret på en roman af sin landsmand Rosalie Ham. Ham arbejdede som sygeplejerske i mange år og debuterede først som 45-årig med The Dressmaker i 2000. Hun har siden fået udgivet yderligere to romaner, der ligesom filmen er henlagt til den australske bush, hvor hun også selv er født og opvokset. Rollen som hovedkarakteren Myrtle ”Tilly” Dunnage spilles af Kate Winslet. Hun er en af de få ikke-australske skuespillere i filmen, hvor også Judy Davis medvirker i rollen som hendes mor. Tilly er efter mange år i Europa som succesfuld modekreatør, vendt tilbage til sin barndoms by bevæbnet med sin symaskine for at passe sin mor, ”Mad” Molly. Hun har ikke været i byen, siden hun forlod den som stor pige. Hvorfor hun rejste og den egentlige grund til hendes tilbagevenden afsløres undervejs, alt imens det lille samfunds kvinder omdannes til verdensdamer i de skønneste rober.

The Dressmaker får dansk premiere den 14. juli.

Franske klovne i biografen

Monsieur Chocolat, er baseret på en autentisk historie om klovnen, Chocolat, der i 1886 blev den første sorte cirkusartist i Frankrig. Han og den hvide klovn, George Foottit, danner en duo og opnår sammen stor berømmelse i Paris. Rollen som Chocolat spilles af den franske skuespiller og komiker, Omar Sy. Han vil være bekendt fra rollen som hjælperen ”Driss” i De Urørlige, men han er også kendt fra bl.a. X-Men. Hans makker Foottit spilles af Charlie Chaplins barnebarn, James Thiérrée, der er både skuespiller, cirkusartist og violinist. Filmen er instrueret af den franske instruktør og skuespiller, Roschdy Zem. Zem, der har marokkanske rødder, kender til problematikken at være farvet og succesfuld, men alligevel aldrig helt at opnå den fulde accept i et hvidt samfund.

Monsieur Chocolat får dansk premiere den 28. juli.

Sidse Babett Knudsen i en fransk retssal

Hermelinen, er et fransk retssalsdrama om dommeren Xavier Racine, der er kendt og berygtet som ”to-cifre-dommeren”, fordi han aldrig udmåler straffe på under ti år. Rollen som dommeren, der er meget tilknappet som person og privat altid bærer et rødt halstørklæde, fordi han derved håber at aflede opmærksomheden fra sin person, spilles af Fabrice Luchini. I forbindelse med en ny retssag dukker et bekendtskab fra hans fortid op som medlem af juryen. Det er den dansk-franske dame, Ditte Lorensen-Coteret, spillet af vores egen Sidse Babett Knudsen. Gensynet ændrer dommerens liv, der er organiseret som et excelark, og han er ikke længere den samme. Filmen vandt prisen for bedste manus og Fabrice Luchini for bedste mandlige hovedrolle ved Filmfestivalen i Venedig. Sidse Babett Knudsen, der er uddannet skuespiller i Frankrig, har modtaget den franske filmpris, César, for bedste kvindelige birolle.

Filmen blev vist i forbindelse med Franske Film Mandage i Grand Teatret i foråret og har dansk premiere den 4. august.

Læs mere om filmene i Grand Teatret her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!