Opera fra The Met i New York til din bio

Operabio i Nordisk Film BiograferFra 'L'amour de loin' i operabio. Foto: Nordisk Film Biografer.

Operaelskere er begyndt at gå i biografen for at opleve de store værker. Konceptet hedder Operabio og er et samarbejde mellem The Metropolitan Opera i New York og Nordisk Film Biografer.

Opera skal opleves i biografen. Nordisk Film har i flere år haft et samarbejde med The Metropolitan Opera i New York om at vise en række af sæsonens operaer i flere af deres biografer – både i Storkøbenhavn og rundt om i landet.

Sæsonen 2016-17 er ingen undtagelse. Så drømmer du om at opleve operalitteraturens største værker opført på et af verdens førende operahuse, men ikke rigtig synes, at en operarejse til New York er lige indenfor rækkevidde, er der ingen grund til at fortvivle. Så er Operabio nemlig helt sikkert noget for dig.

Mozarts Don Giovanni i Imperial

Lad biografsædet smyge sig omkring dig og lad dig forføre, for eksempel når Mozarts Don Giovanni vises i Imperial biografen. Af Mozarts musik, af nogle af de fremmeste sangere, af hele sceneriet. Og af historien om manden, der har givet navn til begrebet en Don Juan, om en mand med et særligt talent for at forføre kvinder! I modsætning til en anden kendt forfører, Casanova, der var født i Italien, bygger hele legenden om Don Juan på en historie fra 1300-tallets Spanien. Mange forfattere har været inspireret af denne legende og skabt deres egne historier, bl.a. vores egen Søren Kierkegaard. Molière havde allerede i 1665 ladet sig inspirere til sit skuespil Don Juan, og det har sikkert givet Mozart idéen til hans opera. Han fik Lorenzo da Ponte, som han havde samarbejdet med på flere af sine operaer til også at skrive librettoen til Don Giovanni. Da librettoen er på italiensk måtte navnet på forføreren over dem alle naturligvis også være italiensk.

DR’s nye chefdirigent, Fabio Luisi og Placido Domingo

Vi har lidt danske ”aktier” i The Mets produktion af Don Giovanni, eftersom at DR SymfoniOrkestrets nye chefdirigent Fabio Luisi fører dirigentstokken ved visningen den 10. december. Luisi alternerer som dirigent med en anden værdsat og elsket dirigent og sanger, Placido Domingo.

Der i dette tilfælde ikke tale om en live transmission, men om live on tape produktion. The man himself, Don Giovanni, synges af engelske Simon Keenlyside, og Donna Elvira synges af svenske Malin Byström. Visningen varer 3 timer og 45 minutter, og er du blevet inspireret af Don Giovannis Champagne arie, så er en champagne frokost måske på sin plads. Medmindre selvfølgelig at Stengæstens besøg og Don Giovannis endeligt i den grad har frataget dig både appetit og livsmod? Men mon dog.

Mozarts Don Giovanni i Imperial, Ved Vesterport 4, 1612 København V, lørdag den 10. december kl. 10:00.

Foråret 2017 i Operabio

Foråret 2017 i Operabio byder på masser af fantastiske og romantiske oplevelser. I januar og februar vises Verdis Nabucco, og senere kommer hans La Traviata, efterfulgt af en håndfuld vidunderlige operaer som Gounods Romeo og Julie, Dvoraks Rusalka, Tjajkovskijs Eugen Onegin, Richard Strauss’ Rosenkavaleren og Mozarts Idomeneo. Det er et veritabelt overflødighedshorn, foråret har i vente til os.

Læs mere om Operabio.
Læs mere om Don Giovanni.
Læs mere om The Met i New York.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!