Mal Mega Mussel hos Royal Copenhagen

Mega Mussel Royal CopenhagenFoto: Suzanne Kandrup.

Royal Copenhagen tilbyder workshops, der lærer dig at male dit eget Mega Mussel. OplevByen.dks Suzanne Kandrup var porcelænsmaler for en dag.

I løbet af ca. halvanden time kan alle – uanset hvor god eller dårlig man er til at tegne og male – fremstille deres eget Mega Mussel porcelæn i den berømte blå farve. Royal Copenhagen tilbyder nemlig en række workshops, hvor deltagerne får mulighed for at male deres eget Mega Mussel termokrus i størrelsen 26 cl eller en tallerkenen på 27 cm.

Mønsteret er allerede optegnet, så du skal ”bare” male det op. Man er hele tiden under kyndig vejledning af en garvet porcelænsmaler. Og kniber det, er der altid en hjælpende hånd. I workshoppens pris på 400 kroner er kruset eller tallerknen, kaffe og te samt vejledning/undervisning inkluderet. På selv dagen maler du kruset eller tallerkenen og derefter sendes det til brænding. Herefter skal man have tålmodighed i de 4-5 uger, der går, før man kan hente sit endelige resultat hos Royal Copenhagen igen.

Den musselmalede historie

Det smukke blå porcelæn stammer oprindeligt fra Kina, men blev i 1700-tallet meget populært i hele Europa. I 1775 startede Frantz Müller Den Kongelige Porcelænsfabrik – det vi i dag kender som Royal Copenhagen. Det musselmalede mønster stammer oprindeligt fra Tyskland fra det kendte Meisner porcelæn og navnet mussel stammer fra det tyske ord muschel, som betyder musling. – Men det blev arkitekten Arnold Krog, der som i 1885 kreerede det danske musselmalede, vi kender i dag. I 2001 fik det gamle mønster så et comeback, da Karen Kjældgård-Larsen introducerede det nye Mega Mussel. Det er dette mønster, du nu selv kan prøve kræfter med hos Royal Copenhagen.

Workshoppen foregår hos Royal Copenhagen ”Flagship Store” på Amagertorv 6, 1160 København.

Læs om datoer og tilmelding til Royal Copenhagen Mega Mussel workshops her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!