Filmen ”Under sandet” graver gemt efterkrigshistorie frem

Under sandetFoto: Christian Geisnæs.

En ny fortælling om efterkrigstiden kan opleves i filmen ”Under sandet”, hvor instruktør Zandvliet tager fat på et ikke flatterende billede af dansk hævnfølelse.

Instruktøren bag de store danske filmhit, ”Dirch” og ”Applaus”, Martin Pieter Zandvliet er med ”Under sandet” aktuel med en ny film. Her bliver en ny side af tiden efter 2. verdenskrig filmatiseret.

”Under Sandet” handler om dagene efter Tysklands fald i 2. verdenskrig. Her bliver en masse unge tyske krigsfanger udleveret til Danmark efter krigen, hvorefter de bliver sendt til Vestkysten. Her får de til opgave at fjerne over 2 millioner miner. Miner, som den tyske besættelsesmagt havde placeret hele vejen langs kysten, gemt i sandet.

De tyske drenge bliver tvunget til at udføre det livsfarlige arbejde under ledelse af den danske militære kaptajn, Carl Leopold Rasmussen. Kaptajnen bliver spillet af den danske skuespiller Roland Møller, som blandt andet er kendt for roller i filmene ”Kapringen” og ”Nordvest”. Carls overordnede i filmen bliver spillet af Mikkel Boe Følsgaard, som er kendt fra sine roller i film som ”En Kongelig Affære”, ”Kvinden i Buret” og ”Sommeren ’92”.

Inspireret af virkelige hændelser

Filmen er inspireret af virkelige begivenheder. Man antager, at over 2000 tyske soldater blev sendt ud som mineryddere. Hvilket resulterede i, at hen ved 250 tyske soldater mistede livet på grund af minesprængninger, mens 600 af dem blev lemlæstet.

”Under sandet” sætter fokus på et hidtil gemt og ikke særligt flatterende billede af dansk hævnfølelse i tiden efter 2. verdenskrig. Filmen kan netop nu ses i flere af byens biografer.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!