Dragør Badehotel

dragor-badehotel

Dragør Badehotel emmer af stemning og historie. Kom med hver 3. fredag i måneden når hotellet genopliver en gammel tradition og inviterer indenfor til musik og dans

Læs mere om hvem der spiller på Dragør Badehotel og køb dine billetter her

Beliggenhed, belligenhed, belligenhed

Dragør Badehotel er en skjult perle med sin korte afstand til København, den smukke belligenhed nær stranden og Dragørs idylliske gamle landsby. Fra et værelse med altan kan du opleve Danmarks måske bedste udsigt til Øresundsbroen og det glimtende hav. Eller kigge ned på det gamle militæranlæg Dragør Fort fra 1910 og videre til arkitekt Arne Jacobsens stadigt funktionelle Badeanstalt fra 1933. Den oprindelige hotelbygning har gennem årene været istandsat af flere omgange. Senest i 1997, hvor hotellets nye ejer Lars Thye foretog en gennemgribende renovering af hotellet. I dag kan du som gæst nyde badehotellets oprindelige charme og store dele af den originale udsmykning.

Læs mere om Dragør by her

Musik, dans og glade dage

Dragør Badehotel har en lang tradition for god musik og livlige fester. I 1921 optrådte kendte operasangere og pianister for gæsterne. Der blev også arrangeret konkurrencer, blandt andet for ‘byens kønneste pige’. I 1930’erne var arveprins Knud og hans kone Caroline Mathilde hyppige gæster på hotellet. Prinsen var kommandant på det nærliggende Dragør Fort, og kom ofte forbi til frokost, et slag billard eller tog til fest om aftenen. Under 2. Verdenskrig kom de tyske soldater på badehotellet for at danse til levende musik med Dragør-pigerne eller de piger, de havde mødt i København. Efter krigen i 1950’erne var der bal hver dag for de unge, og især lørdagsballerne var populære. I påsken 1965 fik hotellet udenlandsk besøg da Rolling Stones lejede alle værelserne. Hemmeligheden var ikke længe om at slippe ud, og hotellet blev nærmest belejret af ivrige kvindelige fans, der endda kravlede op på taget for at komme ind til deres idoler. I 1972 åbnede diskotek “Lunten” på hotellet, som blev et populært sted blandt de unge. Festerne har været vilde, for i 1978 blev diskoteket lukket på grund af gentagne støjklager. I 1977 besøgte den kendte gruppe Shit og Chanel hotellet. Pigerne, heriblandt Anne Linnet, var meget glade for deres ophold og efterlod en fin besked i gæstebogen.

En svær fødsel

Lige siden 1907 har hotellet ligget tæt ved kysten ud mod Øresund. Samme år kunne man for første gang tage med toget fra København til Dragør med den nye Amagerbane. 40 pressefolk var inviteret med på en prøvetur, der blev afrundet med en frokost på hotellet. Det var planen, at hotellet skulle have stået helt færdigt, men på grund af en snedkerstrejke, manglede der stadig vinduer, døre og komfur, og man måtte i første omgang nøjes med at servere smørrebrød for gæsterne. På badehotellet kunne de såkaldte “landliggere”, altså københavnerne, komme væk fra byens larm – ud til kysten og den frie natur og få sig en dukkert. Meget har ændret sig siden da, men Badehotellet er også den dag i dag en landlig oase tæt på byen.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!