Don Ranudo på Grønnegårds Teatret

GrønnegårdsteatretFoto: Bjarne Stæhr.

I år kan du opleve bl.a. Lone Hertz og Henrik Koefoed i Grønnegårds Teatrets opsætning af Ludvig Holbergs komedie, Don Ranudo.

Den vittige komedie Don Ranudo handler om forloren fornemhed og facadedyrkelse i 1700-tallets Spanien. Stykket hører ikke til de mest spillede Holberg-komedier, så nu har du chancen for at se noget anderledes.

Handling og medvirkende

Du kan opleve Henrik Koefoed som den farligt fine Don Ranudo og Lone Hertz som hans endnu finere hustru, Donna Olympia. De tilhører Spaniens fornemste adelsslægt, men formuen har de for længst formøblet. De er så ludfattige, at deres tøj hænger i laser, og menuen er vand og brød morgen, middag og aften. De får også besøg af kongens foged! Men ingen i landet er så fine som dem, så derfor er ingen bejler heller god nok til deres datter – hvor rig, sød og beleven han end måtte være. Facaden skal altså bevares, koste hvad det vil!

Medvirkende: Henrik Koefoed, Lone Hertz, Tina Gylling Mortensen, Molly Blixt Egelind, Jesper Hyldegaard, Ida Cæcilie Rasmussen, Steen Stig Lommer, Jacob Gurevitsch (musiker) m.fl.
Iscenesættelse: Emmet Feigenberg.
Scenografi og kostumer: Karin Betz.

Løjerne foregår som så ofte før i Designmuseum Danmarks Have i Bredgade, hvor man før forestillingen kan spise en lækker picnic (købt eller hjemmelavet) i de dejlige omgivelser. Spilleperioden er 30. juni – 26. august, og der spilles mandag-lørdag kl.19.30.

Find de praktiske oplysninger her.

Dengang teatret blev til

Grønnegårds Teatret blev grundlagt i 1982. En gruppe skuespillerelever fra Skuespillerskolen ved Odense Teater havde som elevopgave lavet Holbergs Henrik og Pernille. Nogle år efter endt uddannelse ønskede de at gentage succesen og mente, at Kunstindustrimuseets smukke have var den ideelle ramme for Holbergs komedie.

Til trods for de primitive rammer – venner og bekendte stod i baren og forældrene i billetlugen – var publikumstilstrømningen overvældende. Man kunne ikke sidde succesen i sommeren 1982 overhørig: Året efter var man klar med endnu en Holberg-komedie under åben himmel, og traditionen var født!

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!