Teater Play – comedy i hjertet af Amager

Teater Play på AmagerIkke langt fra Amager Strand ligger Teater Play. Foto: Teater Play.

Hvis du trænger til at røre lattermusklerne, bør du slå vejen forbi Teater Play på Amager. Her tester stand-up komikere deres comedy shows og skuespillere deres teaterforestillinger og hver uge er der open mic med udvalgte komikere. OplevByen.dk har besøgt Teater Play.

På Strandlodsvej på Amager ligger Teater Play, der har eksisteret siden 2004. Ved første øjekast, gør teatret ikke meget væsen af sig, men så snart man træder ind ad døren omfavnes man af en stemning, der er helt særlig. I teatrets lille cafe er der nemlig fyldt med bløde møbler og små sidde-arrangementer. Væggene er pyntet med gamle malerier i forskellige rammer og et vædder-trofæ indsnøret i en blålig lyskæde hænger triumferende på væggen.

Teater Play

Foto: Josefine Fjelstervang.

Play teatret er drevet af Mille Berg, der er uddannet skuespiller og Christina Sørensen, der har instruktør- og undervisningsbaggrund.

– For os er Play ikke en virksomhed. Det ved jeg jo godt, at vi selvfølgelig er, men vi ser det mere som et hjem og som en slags familie. Vi vil gerne have, at Play er et sted, hvor publikum bliver taget sig godt af og bliver hilst på, hver gang de kommer, fortæller Christina Sørensen.

Og hjemligheden er da også til at få øje på overalt i det lille teater. På cafeens bagvæg hænger billeder af de komikere, der har besøgt stedet igennem tiden, ligesom at billeder fra Plays afsluttede forestillinger pryder væggen. Baren er polstret med uægte græs og en lyserød plastik flamingo har fundet sin plads i vinduespartiet.

Teater Play

Foto: Josefine Fjelstervang.

– Alt, hvad vi har i cafeen, er ting vi har fået. Mick Øgendahl har for eksempel lige været og aflevere syv stole fra et af hans shows. Men alt sammen er ting, vi har fået forærede, fordi vi jo ikke har så mange midler. Så kan folk finde på at komme med en gammel harmonika eller noget andet sjovt.

Donationerne varmer teaterlederen, der fortæller, at hun og kompagnon Mille Berg
knokler for at få stedet til at køre rundt økonomisk.

– Nogle gange er der råd til, at vi kan få en enkelt månedsløn, men det er meget sjældent, fortæller den ene part i lederduoen.

Heldigvis er der hver måned overskud til at udbetale løn til stedets 15 ansatte.

Humoren er den røde tråd

Teater Play er hvad Christina Sørensen kalder for en paraplyorganisation, stedet har nemlig tre separate afdelinger, der tiltrækker hver sin målgruppe.

Der er en afdeling for teaterkurser, som har kørt sideløbende med teatret siden 2002. Kurserne udbydes i denne sæson kun som voksenhold. For de, der tør kaste sig ud i improvisationens ædle kunst, har Play etableret et ‘impro’-hold, hvor personer fra 20 år og opefter kan deltage. Lige nu er alderspræsidenten på et af improvisationsholdet 53 år, og Christina Sørensen forklarer, at mange kursister kommer for at blive bedre til at stå på en scene og for at grine lidt mere i hverdagen.

Den anden afdeling og den, der har vokset sig størst gennem årene, er Comedy Klubben.

– Historien med vores Comedy Klub er, at Christian Fuhlendorff i sin tid så, at vi havde en scene. Hvordan han opdagede det, kan jeg ikke huske – men han spurgte i hvert fald, om han måtte prøve at komme én gang om måneden og lave improvisation. Det måtte han gerne, og det var ikke synderligt fantastisk – det siger han også selv, så jeg tør godt sige det højt. Han er jo kommet efter det siden.

17637170_1580153772009759_104659634339611588_o

Et lille udpluk af de forestillinger, man har kunne opleve på Teater Play. Snart venter testshows med Geo og Thomas Skov og Christian Fuhlendorff. Foto: Teater Play.

Teaterleden forklarer, at de kendte komikere Mikael Wulff og Frank Hvam i sin tid kom og så et af Fuhlendorffs tests-shows, og at det var dem, der foreslog at lave en Open Mic en gang om ugen tilbage i år 2009.

Netop Plays Open Mic er blevet et varemærke for teatret og tiltrækker folk i alle aldre. Det ugentlige koncept byder på en række kendte og up and coming komikere, der hver torsdag kan komme og teste deres materiale foran et publikum på Plays intime scene på Amager.

– Comedy-mæssigt tror jeg, vi har byens bedste publikummer. De er nemlig ikke så unge, og det er ikke fordi unge ikke er gode publikummer, men når 30-40-årige går ud en torsdag aften, har de glædet sig, og de investerer sig i aftenen, siger Christina Sørensen.

Teater Play

Foto: Teater Play.

Den tredje afdeling er Plays teaterafdeling, der hver sæson indbyder til omkring tre forestillinger. Mindst én af forestillingerne er en egenproduktion, og det er typisk teaterlederne selv, der skriver stykkerne.

Christina Sørensen kan afsløre, at man på Play har valgt at gribe fremtidige forestillinger an på en lidt anden måde end hidtil.

– Vi har for eksempel en forestilling i næste sæson, der hedder “Vi sidder på en kro”. Det er et live-rollespil, hvor der vil udspille sig et scenarie som publikum er en del af.

For fremtiden vil Mille Berg og Christina Sørensen nemlig satse på humoren som den røde tråd. Det skal både være i de forestillinger, man kan se på Teater Play og i forbindelse med Comedy Klubben, der har været en fast del af teatret siden 2006.

Comedy på programmet

For øjeblikket er det netop komikken, der fylder i Plays kalender, og hvis man trænger til at godt grin, er muligheden der hver torsdag, når der afholdes Open Mic. Ifølge Christina Sørensen er der lattergaranti, det er nemlig hende, der udvælger både kendte og ukendte komikere til at betræde de skrå brædder og forhåbentlig udløse et grin eller to. Snart venter også testshows med Geo og Thomas Skov og Christian Fuhlendorff.

Teater Play modtager ingen statslige midler som støtte til driften, så stedet kører rundt ved hjælp af indtægter fra caféen, diverse forestillinger og de teater- og improvisationskurser, som stedet udbyder. Men på trods af de få midler understreger Christina Sørensen, at priserne forbliver beskedne.

– Vi er skide billige, et testshow med en stor komiker kan koste helt ned til 65 kroner. Vi vil ikke have, at det skal være for dyrt hos os.

Og sådan bliver det ved med at være, hvis man spørger teaterlederen.

Teater Play ligger på Strandlodsvej 7, 2300 København S.

Læs mere om Teater Play, forestillinger og billetter her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!