Red hot Roskilde Festival 2016

Roskilde Festival 2016Foto: Jens Dige.

Musik, kølige fadbamser og forhåbentlig masser af sol – Roskilde Festivalens 46. sæson nærmer sig med hovednavne som Red Hot Chili Peppers, Mø, Neil Young og PJ Harvey.

Hovednavnet Red Hot Chili Peppers, som bragede igennem i 1991 med nummeret ’Give it away’ og med balladen ’Under the Bridge’, sætter stemningen den første aften onsdag d. 29. juni på Orange scene. Som noget nyt er festivalen nemlig flyttet en dag, så det er muligt at flytte ind på festivalpladsen allerede om lørdagen. Så spiller musikken til gengæld ud lørdagen efter og efterlader søndag d. 3. juli stum til afrejsen.

Fra skolelever til bedste forældre

Når Roskilde Festival 2016 løber af stablen bliver det med en publikumskare, der strækker sig fra de helt unge skoleelever til deres forældre og måske endda bedsteforældre – festivalen har masser af gengangere og nogen har været med siden festivalens begyndelse i 1971. På samme måde lever festivalen op til det alsidige publikums mangeartede krav, og musikerne selv gæster scenerne med varierende år på bagen og meget forskellige repertoirer.

Således vil the Grand-old-man, Neil Young, måske vække en del flere minder hos det ældre publikum, når han indtager Orange scene fredag d. 1. juli. PJ Harvey og danske Mø er to af de kvindelige hovednavne, der givetvis vil give unikke koncertoplevelser på hver deres felt. Der er gode chancer for, at man kommer hjem med en udvidet spilleliste på mobilen og en kommende koncertkalender med nye dimensioner.

Med minder om Woodstock

Navne som Jimi Hendrix og Janis Joplin var med til at gøre Woodstockfestivalen i 1969 til forbillede for mange af eftertidens musikfestivaller, heriblandt også Roskilde, som første gang så dagens lys i 1971, hvor en billet kostede 30 kroner. Her var den mangeårige leder af festivalen, Leif Skov, én af de få betalende gæster, og Roskilde Festivalen blev en ligeså stor publikumsucces i sit første år, som en økonomisk fiasko. Siden 1973 er Roskilde Festivalen blevet drevet af Roskilde Fonden – nu med Henrik Rasmussen i spidsen.

Roskilde Festival 2016 finder sted fra 25. juni til 2. juli på Elmelygårdsvej 26 B, 4000 Roskilde.

Læs mere om Roskilde Festivalens program og billetter her.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!