Elton John, Roger Waters og ELO i Royal Arena

Roger Waters i Royal ArenaFoto: Roger Waters presse.

Royal Arena trækker de rigtig store navne til byen. Oplevbyens Arne Bak-Sørensen har kigget nærmere på tre af dem, der lægger vejen forbi; Roger Waters fra legendariske Pink Floyd, hitmageren Elton John, der er på farvel-turné og Jeff Lynne med Electric Light Orchestra.

Den stadig ret nye, kæmpestore multisal, Royal Arena, ser ud til at virke efter hensigten. Det vrimler i hvert fald med store musiknavne, der ofte spiller for udsolgte huse. Og selv om man kunne hævde, at det fortrinsvis er fortidens store navne, er det alligevel et imponerende udbud. U2 er f.eks. med to koncerter i september allerede udsolgt og det samme gælder koncerten hvor de hjemlige rock- og popikoner Anne, Sanne og Lis samles igen til næste forår. Men billetter kan man stadig nå at få til Roger Waters, Elton John og Jeff Lynns ELO, som alle gæster Royal Arena.

Roger Waters giver to koncerter i august

Roger Waters kommer forbi Ørestaden ved hele to koncerter, nemlig den 10. og 11. august i år. Roger Waters var medlem af den britiske gruppe Pink Floyd, der begyndte karrieren allerede i 1962. Waters forlod først gruppen i 1985 og var således med i gruppens produktive periode. Gruppen er – næstefter The Beatles – den britiske gruppe, der har solgt flest plader. Supersælgeren The Dark Side of the Moon lå på den amerikanske hitliste i 741 uger fra 1973 til 1988, længere end noget andet album i historien. Det solgte omkring 45 millioner kopier, er Pink Floyds kommercielt mest succesfulde album og et af de bedst sælgende album verden over.

Dominerende skikkelse i Pink Floyd

Rogers Waters i Royal Arena

Foto: Roger Waters presse.

Efter 1985 blev der udgivet nogle få albums alt imens de tidligere medlemmer sloges om rettigheder osv. Men i alle de år, Waters var med, var han en dominerende skikkelse, der komponerede, spillede bas og sang. Ikke mindst i den periode, hvor gruppen var mest populær, var han den toneangivende. Han har efterfølgende lavet flere turneer med gruppens og hans egen musik. Koncerterne har dyrket den oprindelige lyd til perfektion – og om kort tid begynder hans 2018-tur med titlen Us + Them. Den begynder midt i april og er først slut med udgangen af oktober. Undervejs besøges ikke mindre end 23 lande. Repertoiret vil bestå af numre fra de mest populære albums såsom The Dark Side of the Moon, The Wall, Animals og Wish you were here suppleret med materiale fra Waters’ eget, nye album Is this really what we want?

Roger Waters gæster Royal Arena den 10. og 11. august 2018.

Jeff Lynnes Electric Light Orhestra

Jeff Lynnes ELO

Foto: Jeff Lynne presse.

Royal Arena får den 16. september i år besøg af Jeff Lynne og ELO. Nogle vil måske spørge: Hvem er Jeff Lynne og hvad betyder ELO? Svaret er, at Lynne var hovedmanden bag gruppen Electric Light Orchestra eller altså blot ELO, som han i 1970 dannede sammen med Roy Wood og Bev Bevan. Gruppen er kendt for sin måde at blande rock og klassisk musik på, og den står bl.a. bag hits som Evil Woman, Mr. Blue Sky, Don’t Bring Me Down, Last Train to London og soundtracket til filmen Xanadu med Olivia Newton-John på albummet af samme navn. Gruppen udsendte sit sidste egentlige album i 1986.
Efterfølgende blev Lynne mest kendt som producer. Allerede i 80’erne hjalp han bl.a. Dave Edmunds (1983) og Agnetha Fältskog (1985), og mest kendt blev han for George Harrisons album “Cloud Nine” som han producerede i 1987.

Producerede numre for danske Miss B. Haven

I 1988 var Jeff Lynne også hovedmand bag gruppen Travelling Willburys, mens han i 1988-89 producerede fire numre til den danske gruppe Miss B. Haven. Her blev han så betaget af Mette Mathiesens brug af slagtøjet, at hun medvirkede på hans solo-album fra 1990, Armchair Theatre. Jeff Lynne producerede i 1995 de to Beatles-numre Real Love og Free As A Bird. Den særlige Jeff Lynne-lyd – som i bund og grund er inspireret af The Beatles – er tydelig på begge numre. Jeff Lynne producerer stadig masser af musik, men kommer altså her i 2018 ud på en tour, der dækker hele USA og det meste af Europa. Materialet vil mest bestå af numre fra den ny plade Wembly or Bust.

Jeff Lynne spiller i Royal Arena den 16. september 2018. 

Elton John på 3 år lang afskedsturné

Elton John i Royal Arena

Foto: Elton John presse.

Vi har lige oplevet Joan Baez sige farvel til sine fans på den sidste koncertturne – og den 18. maj 2019 kommer Elton John forbi København på sin afskedsturné ”Farewell Yellow Brick Road Tour”. Man kan jo håbe, at han stadig vil lave musik – men “It’s time to come off the road so I can fully embrace the next important chapter of my life” siger han selv. Elton John spiller i Royal Arena som en del af hans ikke mindre end tre år lange afskedsturné.

Stor indflydelse på populærmusikken

Efter mere end et halvt århundrede på landevejen med en uovertruffen karriere, har Elton John en status som et globalt ikon. Han har siden 1969 indspillet 31 studiealbums, hvortil kommer opsamlings- og live-plader. Han var allerede i 70’erne en af de dominerende, kommercielle kræfter i rock-verdenen med syv nr 1 indspilninger på USA’s hitlister. Hans succes havde en stor indflydelse på populær musik og var med til at sikre klaverets fortsatte popularitet i rock’n’roll. Hans tekster er skrevet af Bernie Taupin. Elton John havde og har en speciel og iøjnefaldende tøjstil og sceneoptræden.

Et hav af hits

Blandt de mange, store hits kan nævnes Philadelphia Freedom, Crocodile Rock, Don’t go breaking my heart, Goodbye Yellow Brick Road, Daniel, Don’t let the sun go down on me, Nikita, Rocket Man, Your Song samt ikke mindst Candle in the Wind, der oprindeligt blev skrevet i 1973 til minde om Marilyn Monroe – og allerede dengang blev et stort hit. I 1997 skrev Bernie Taupin en ny version af sangen Candle in the Wind – den blev til Goodbye, England’s Rose, som Elton John spillede til prinsesse Dianas begravelse. Det er den eneste gang, han har spillet denne udgave af sangen. Sangen blev udgivet på single og blev et giganthit; den blev i løbet af udgivelsesdagen solgt i 658.000 eksemplarer i Storbritannien, hvilket er det største salg for nogen single i landets musikhistorie.

Elton John optræder i Royal Arena den 18. maj 2019.

Man kan købe billetter til Royal Arena koncerterne med Roger Waters, Jeff Lynne og Elton John her.

(Bemærk billetsalget til Elton John begynder først 31. august 2018.)

Royal Arena ligger på Hannemanns Allé 20, 2300 København.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!