Cinemateket under åben himmel

Open Air - CinemateketCinemateket viser film under åben himmel i Kongens Have. Foto: Open Air.

Cinemateket viser film under åben himmel i Kongens Have. I år vises den oscarbelønnede sci-fi-thriller Ex Machina og en sand 70’er-fest med Bowies Ziggy Stardust and the Spiders from Mars.

Sommeren er kommet, og forhåbentlig byder den på flere varme dage og lune aftener, for nu starter Open Air sæsonen med smækre film, kølige drikke og godt selskab under den lyse sommerhimmel. Traditionen tro byder Cinemateket på et udvalg af film fra deres omfattende arkiv, når Open Air inviterer på udendørs film den 1. -2. august i Kongens Have.

En verden fyldt med håb og kærlighed

I år rejser vi tilbage til 70’ernes festlige farver og fantasifulde univers, når David Bowie hyldes, og hans alter-ego indtager lærredet i filmen Ziggy Stardust and the Spiders fom Mars. I selskab med Bowie bliver Kongens Have fyldt med glam-rockens energiske rytmer, og med Ziggy Stardusts medmenneskelige væsen og musik ønsker Bowie at minde os om en verden, der er fyldt med håb og kærlighed.

Forholdet mellem robotten og ingeniøren

Som et nutidigt element i Cinematekset repertoire vises filmen Ex Machina fra 2015. Under sommerens lyse himmel bliver Kongens Have forvandlet til et science fiction univers med kunstigt intelligens og et tvivlsomt eksperiment, hvor forholdet mellem den isolerede robot Ava og computer-ingenøren Caleb, der higer efter Avas opmærksomhed, undersøges. Mens forholdet udvikler sig, dukker dystre bagtanker op fra mørket og får dig til at tvivle på, hvem du overhovedet kan stole på.

Cinematekets underholdende univers

Cinemateket har et bredt repertoire af kendte og ukendte film, og med en tradition for at vise film, der typisk ikke vises i andre biografer, har Cinemateket underholdt generationer af filminteresserede biografgængere. I dag viderefører Cinemateket filmhistorien som biograf, museum og arkiv, hvor du kan gå på opdagelse i filmenes underholdende univers. Her kan du opleve alt fra stumfilmenes Fyrtårnet og Bivognen og Storm Ps tegnefilm i 1920’erne til lydfilmenes gennembrud i 1930’erne, socialrealismen og dogmefilmenes popularitet, som vi kender fra i dag.

Musik, quiz og kolde drikke

Som ekstra indslag i Open Airs arrangementet er der afslappende musik på plænen med DJs Mashiti & Jean von Baden, der er film- og musikquiz og mulighed for at slukke tørsten i farvestrålende og læskende drikke.

Cinemateket på Open Air finder sted den 1.-2. august i Kongens Have. Arrangementet begynder begge dage kl. 16.00, mens filmene vises klokken 21.45.

Læs mere om Open Air i Kongens Have her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!