Ny film: Stefan Zweig – farvel til Europa

Stefan Zweig - farvel til Europa

Den kommende film ‘Stefan Zweig – farvel til Europa’ fortæller den autentiske historie om den jødiske forfatter Stefan Zweig og hans kamp for og længsel mod Europa, som han måtte flygte fra under 2. Verdenskrig.

Fra d. 7. september kan du i biograferne opleve filmportrættet “Stefan Zweig – et farvel til Europa”, der fortæller den autentiske historie om den jødiske forfatter fra Østrig, Stefan Zweig, og hans kamp for retfærdighed i Europa. Det tyske drama er instrueret af Maria Schrader og tager udgangspunkt i den verdensberømte forfatter Stefan Zweigs turbulente liv som jøde i Europa i en tid, hvor verdensdelen er krigshærget, og hvor jøder forfølges på livet.

Måtte flygte til Rio de Janeiro

Med Adolf Hitlers magtovertagelse tvinges Zweig i 1938 til, grundet sin jødiske herkomst, at flygte fra Salzburg og emigrere til England. Da Hitler rykker mod vest, må Zweig tage endeligt afsked med Europa, og han ender med at slå sig ned i Rio de Janeiro i 1941, hvor han tilbringer sine sidste leveår med sin kone.

I filmen følger man Stefan Zweig, spillet af Josef Hader, og hans kone, spillet af Aenne Schwartz, og deres liv i eksil i Rio de Janeiro, hvor Zweig nedfælder det verdensberømte generationsportræt “Verden af igår” (1942). Heri beskriver han den længsel han nærer for tiden før 1914, hvor virkeligheden ikke var præget af facisme, nationalisme og krig.

Kampen for retfærdighed

Selvom Zweig befinder sig flere tusinde kilometer fra Europa er han meget optaget af den politiske udvikling, der foregår i sit hjemland og det Europa, han føler en stor længsel til. Med sine værker, oplæg og foredrag vil han skabe et talerør, han håber kan påvirke fremtiden, og selvom han møder kæmpe modstand fra Hitlers regime, der fordømmer og brænder hans værker i Tyskland, bliver han ved med at kæmpe for det håb, han nærer for Europas fremtid. Zweig, der er mærket af at have været vidne til to verdenskrige, drømmer om et frit og humanistisk Europa uden landegrænser, men virkeligheden er barsk.

“Stefan Zweig – et farvel til Europa” har premiere i flere af byens biografer den 7. september.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!