Tre gode film til at gå vintertiden i møde

Skiftet til vintertiden markerer, at vi går en mørkere og koldere tid i møde. Og hvad vil være mere oplagt end at trække indenfor i varmen og de bløde sæder og nyde en rigtig god film? Her kommer vores bud på tre film, som vil være gode til at gå vintertiden i møde

Diplomati

Filmen ‘Diplomati’ foregår om natten, den 25. august 1944, hvor de allierede styrker marcherer mod Paris, og byens tyske guvernør, Dietrich von Cholitz (Niels Arestrup), har fået ordre til at jævne den med jorden. Han får besøg af den svenske generalkonsul Raoul Nordling (André Dussollier), som vil overtale ham til at trodse Hitlers befaling. ‘Diplomati’ er et velspillet og nervepirrende drama, der levendegør en central, men underbelyst episode under Anden Verdenskrig.

Filmen vises i Grand Teatret frem til den 05/11-14
Læs mere om Grand Teatret her

Min lejlighed i Paris

Filmen ‘Min lejlighed i Paris’ tager udgangspunkt i Mathias Gold (Kevin Kline), der er økonomisk udfordret. Da han arver en lejlighed i Paris efter sin rige far, rejser han derfor straks afsted for at sælge ejendommen. Den franske hovedstad byder imidlertid på en overraskelse, og da han ankommer, opdager han, at den 90-årige Mathilde (Maggie Smith) bor i lejligheden med sin datter Chloe (Kristin Scott Thomas), og lejligheden kan ikke sælges før Mathildes død. Det sætter tanker i gang hos Mathias ift. at skaffe sig af med den gamle dame uden at begå noget kriminelt. Samtidigt begynder han at nære varme følelser for datteren.

Filmen vises i Empire Bio frem til den 05/11-14
Læs mere om Empire Bio her

Den usynlige kvinde

Forfatteren Charles Dickens (Ralph Fiennes) udtrykker bedst sine følelser gennem pennen, men indleder ikke desto mindre en affære med den indtagende Nelly (Felicity Jones). Hun bliver hans hemmelige muse og må affinde sig med et liv i skjul for både offentligheden og Dickens’ hustru. I kulissen understøtter Nellys mor (Kristin Scott Thomas) diskret affæren, der kan bidrage til datterens opstigning i samfundet. Ralph Fiennes er ikke kun en fænomenal skuespiller, men også en kompetent instruktør, der her lægger både hjerte og hjerne i skildringen af et ellers underbelyst kapitel af den verdensberømmede forfatters liv.

Filmen vises i Grand Teatret frem til den 05/11-14
Læs mere om Grand Teatret her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!