Så er det tid til Copenhagen Irish Festival

Copenhagen Irish FestivalGatehouse & Buttons and Bows optræder på Copenhagen Irish Festival. Foto: Copenhagen Irish Festival.

Copenhagen Irish Festival byder på både traditionel og nutidig irsk musik den 3.-4. november med koncerter, jamsession og dansefest med Dark Green School of Irish Dancing og Copenhagen Irish Setdancers.

Københavns irske musikfestival, Copenhagen Irish Festival finder sted den 3.-4. november i kulturhuset KU.BE på Frederiksberg lige ved Flintholm Station. Festivalen, der i år løber af stablen for 39. gang, præsenterer denne gang Len Graham & Jack Lynch, Buttons & Bows, New Road og Gatehouse. Tilsammen giver de fire navne et billede af diversiteten og spændvidden på den irske traditionelle scene.

Elegant mellem stille hjørner

Buttons and Bows har været aktive i en lang årrække. Deres musik er poleret i ordets allerfineste forstand, lydefrit og perfekt, sprudlende og overskudsagtig. De bevæger sig nemt og elegant mellem de stille hjørner i Sliabh Luachra, Sligo og Donegal og de fjerne kyster, og står ikke tilbage for en dansk vals fra en kyst ikke helt så langt væk. De optræder 3. november. Samme dag optræder Gatehouse blev dannet i 2014, og i 2016 kom debutalbummet Tús Nua, der fik flotte anmeldelser. Deres afsæt er traditionsmusik fra North Connaught, Connemara, Ulster og Séan Nos. Musikken er arrangeret med omtanke og nøjagtighed.

Graham på scenen med historiefortæller Lynch

Både Graham og Lynch har stået på scenen i mange år. Len Graham fra Co. Antrim, der allerede i 1971 vandt All Ireland Fleadh Cheoil na Eireann i traditionel sang, blev professionel musiker i 1982. Han formår at bruge fortidens sange, erindringer, indtryk og minder uden at glemme nutiden og spontaniteten. Len Graham har indspillet en del albummer, bl.a. tre med bandet Skylark, som han var med til at danne i 1986, og har samarbejdet med mange musikere, poeter og storytellers.

På Copenhagen Irish Festival 2017 går Len Graham på scenen i selskab med historiefortæller og skuespiller Jack Lynch fra Dublin lørdag den 4. november. Jack Lynch har medvirket i mange film og tv-serier samt arbejdet på de fleste af Irlands teatre. Lynch, der har deltaget i festivaler over hele verden, optræder som storyteller – ofte og gerne for børn og unge. I de seneste år har han jævnligt optrådt sammen med Graham.

Irske rødder og amerikansk oldtime

Med aftenens anden koncert gås der bogstaveligt talt nye veje. Bandet hedder New Road, og deres udforskning og miks af både dybe, irske rødder, oldtime fra de amerikanske Appalachian-bjerge og blues med mere, står naturligt nok i kontrast til de forrige på scenen. Bandet blev dannet i 2013, og medlemmerne er alle topmusikere og har spillet sammen med mange af Irlands største navne.

Irsk dansebal

Igen i år kan du glæde dig til en svingom, når Dark Green School of Irish Dancing sammen med Copenhagen Irish Setdancers inviterer til Céilí. Til céilí’en, der betyder ”(danse) fest” på gælisk kan alle deltage uanset danseerfaring, da der vil blive givet instruktion og en hjælpende hånd fra de mere erfarne dansere.

Åben jamsession

På Copenhagen Irish Festival kan man både fredag og lørdag deltage i irske jamsessions. Spiller man irsk musik, kan man medbringe sit instrument og spille med. Man er også meget velkommen til blot at lytte til musikken. Forskellige musikere vil være værter for jamsession i løbet af weekenden.

Læs mere om Copenhagen Irish Festival 2017, tidspunkter, priser og billetter her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!