Københavns Karneval 2015

Der vil igen være palietter, smil og bare ben i de københavnske gader. Københavnske karneval sætter gang i gade og folk den 23. og 24. maj

Festen vil foregå omkring Christiansborg fra kl. 10.00 begge dage.

Karneval siden ´82

Den første københavnske karneval foregik i 1982, hvor den brasilianske sambakultur fik et lille gennembrud i det kølige Norden. Udbredelsen foregik gennem de store optog i Aarhus, Aalborg og København, hvor flere spontant tilsluttede sig paraden. Århus forsvandt forholdsvis hurtigt, mens der opstod en tradition i Aalborg og København.

Paraden

Karneval uden parade er ikke et rigtigt karneval. Ofte er det paraden som er “ansigtet ud ad til”, og paraden har derfor en central rolle. Helt tilbage i 1982 var der også parade, som en lille gåtur gennem strøget for at reklamere for karnevallet. I dag er paraden langt mere organiseret. Tidligere karnevaller gik man i stjerneparade, hvor flere forskellige parader startede i brokvarterene og endte sammen i indre by, hvilket også er planen i år.

Bruger byen

Det store mål for arrangørerne af Københavns Karneval er, at skabe en stor og mangfoldig folkefest, hvor folk i fællesskab bruger byen, de smukke gader og pladser,som en fantastisk ramme. Det vil uden tvivl mindst bringe et lille smil frem hos både deltagerne og tilskuerne.

Annonce
Har du brug for et kostume til karnevallet eller til andre formål, så se mere på temashop.dk

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!