Så går jagten ind

2. november går jagten ind i Dyrehaven. Det er naturligvis den traditionsrige Hubertusjagt, der er tale om.

Hubertusjagten i Dyrehaven oser af tradition og historie, hvilket både uniformen og den, til tider, royale præmieoverrækkelse vidner om. Krydret med dramatik ved f.eks. vandgraven, så er det en glimrende måde at bruge sin søndag på.

Paven ophøjer biskop Hubert

Hubertusjagten er ikke et dansk fænomen, men dyrkes mange steder i Europa. Ånden og festlighederne som præger jagtridningen stammer tilbage fra 825, hvor paven ophøjer biskop Hubert til helgenen Skt. Hubert. Denne særlige ånd, som svæver over begivenheden, beskrives som: “Wein, Weib und Gesang”, som på dansk bedst beskrives som: “Liv og glade dage”.

Kongen rider jagt i Paris

Ikke overraskende fik den danske krone bekendtskab med jagtridning fra Paris. Kongen prøvede selv jagtridning i netop Paris, hvilket medførte, at der for første gang i 1401 rides jagt i Dyrehaven. Hvor central og vigtig denne jagt var ses ved, at kongen i 1735 lod opføre Hubertushuset, som vi dag kender som Erimitageslottet.

Hvis du også ønsker at tage del i historien, så mød op i Dyrehaven d. 2. november. 1. etape starter kl. 10.00 ved Peter Lieps Hus.

Læs mere om Hubertusjagten her

Vil du sikre dig information om lignende arrangementer? Tilmeld dig vores nyhedsbrev som vi sender 1-2 gange månedligt.

 

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!