Miniguide til CPH:DOX

Som vi tidligere har skrevet her på siden, så starter Cph:Dox d. 6. november og varer indtil 16. november. I denne lille artikel vil vi komme med nogle forslag til, hvad du kan se under festivalen.

På Cph:Dox’ hjemmeside er arrangementet opdelt i ni forskellige kategorier, hvor du overskueligt kan danne dig et overblik over de forskellige film.

Politiske film

Under Kategorien politik er der et varieret udvalg af forskellige film, som på hver sin måde deltager i diverse debatter, der foregår i øjeblikket. F.eks. er det muligt at se Andrei Konchalovskis  film “Battle for Ukraine”, som er fra 2012. Her skildrer han Ukraines løsrivelse fra Sovjet, og stiller derefter spørgsmålene, hvordan det har påvirket Ruslands selvforståelse som supermagt, og hvordan Ukraine, efter løsrivelsen, har skabt sin egen fortælling og historie. Filmen vises i Grand Teatret og Cinemateket henholdsvis d. 7.11. og 15.11.

Kategorien kunst

Cph:Dox er også klar over, at det i år er 100-året for 1. verdenskrigs begyndelse. “Beyond Zero: 1914-1918 er en fim, som udelukkende består af filmoptagelser uden nogen form for nutidig kommentarer. Den meget slidte optagelse knitrer og skratter, hvilket, oveni de dramatiske billeder giver en unik oplevelse. FIlmen vises i Gloria d. 6.11 og i Grand Teatret d. 12.11.

Dox:Award

Den tredje kategori, som skal nævnes i denne miniguide, indeholder 14 film, som er udnævnt til konkurrencen Dox:Award.

En af filmene som er nomineret i kategorien hedder “I want to see the manager”. Ideen i navnet ligger i forestillingen om, hvis et væsen fra en anden planet rejste til jorden, så ville han ønske at tale med bestyreren. Filmen sætter fokus på, hvor stor forskelligheden er på jorden i syv forskellige lande på kloden. Den viser at jorden på een gang er i forfald, i fremgang og i særdeleshed i forandring. Filmen vises i Dagmar Teatret og Empire Bio henholdsvis d. 10.11. og d. 13.11.

Denne lille artikel giver tre forslag til, hvad du kan se på Cph:Dox. Festivalen byder på uanede mængder af fremragende og udfordrende dokumentarfilm.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!