Jul i Tivoli

Der er naturligvis også jul i Tivoli i år. Oplev den gamle have med pynt, lys, gaver og godter. Et fantastisk syn. Også selvom man har set det før.

Jul i Tivoli er i perioden 15. november til 4. januar.

Da det hele begyndte

I dag er tivoli en stor attraktion, som både turister og lokale besøger med stor fornøjelse. Succesen har nærmest varet siden haven blev oprettet i 1843 af Georg Carstensen (1812-1857). Ideen om en forlystelseshave var ikke ny i europæisk sammenhæng. Lidt uden for London åbnede allerede i 1660 Spring Gardens, og i løbet af 1700-tallet opstod der konkurrenter både i og udenfor London. I 1760’erne nåede fænomenet til Paris. Navnet Tivoli skulle minde publikum om den lille by lidt uden for Rom, hvor der var ruiner, storslåede vandfald og enestående haver. Hvordan samtiden tog imod Carstensens forlystelseshave illustreres godt i tidsskriftet Fædrelandet:

“…Ja den sidste rest af drømte friheder og rettigheder kunne forsvinde imellem vore hænder, høsten kunne slå fejl, kvægsygen udbryde, Øresundstolden tabes, Slesvig og Holsten løsrive sig og Jylland gå under ved vandflod, københavnerne ville i denne tid dog kun have én interesse, og den hedder Tivoli.”

Jul i Tivoli 2014

Stemningen i Tivoli er i en klasse for sig, og til jul bliver den endnu bedre. Men udover den almindelige hygge i haven, sker der naturligvis mange forskellige ting. For eksempel er der også russisk tema i 2014.

Russisk tema

Da Tivoli lavede et russisk tema i 2011, hvor de bl.a. skabte en Tivoli-version af Vasilij-katedralen fra Moskva, var det hensigten, at det russiske tema var kommet for at blive. I år er det muligt at opleve en ny karrusel i russisk byggestil fra zarens tid.

Stadig Dansk jul

Der er intet at frygte, hvis man bekymrer sig om, at den danske julehygge i Tivoli forsvinder. Der vil stadig være traditionel dansk juletema med alt, hvad det indebærer af julepynt og godter. Ligeledes vil både nissernes landskab og det traditionelle julemarked også være at finde.

Luciaoptog

Den 13. december er der Luciaoptog i haven. Koret der opfører optoget består af 100 piger, som synger i forskellige kor rundt omkring i København. Frederiksberg sogns pigekor og Dragør kirkes ungdomskor deltager bl.a.

 

Der sker meget mere i tivoli i op til jul. Læs alt om jul i Tivoli her.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!