Historiske Dage i Øksnehallen

Historiske Dage i Øksnehallen.

Bliv klogere på hvem vi er og hvad der har formet os ved historiefestival, hvor Øksnehallen bliver ramme om historiske fortællinger, 65 udstillere, 130 debatter, shows og foredrag.

Historiefestivalen Historiske Dage i Øksnehallen byder på masser af historisk inspiration, ny viden, udstillinger og nye formidlingsformer f.eks. reenactments, hvor man som deltager bliver en del af en tidsperiode eller begivenhed. Det sker den 9.-10. april med et program, hvor museer, arkiver, medier, forlag, foreninger og forhandlere af historiske varer også deltager.

Spændende fortællinger og fantastiske historier

Historiske Dage er en ny festival, der med sin begyndelse i 2015 skriver sig ind i en ny udvikling af historieformidling på lige fod med Golden Days og Århundredets Festival i Århus. Festivalen kan med sine 65 udstillere og 130 debatter, shows og foredrag give sine gæster en unik oplevelse, hvor det bedste inden for formidling af historien fremvises i fagligt funderede og underholdende rammer. Der vil være mulighed for at møde forskellige kulturinstitutioner og opleve disse udfolde spændende fortællinger og fantastiske historier fra en fjern tid og samtidig gøre historien aktuel og genkendelig i forhold til nutiden.

Festivalen byder på et væld af tilbud såsom København i levende billeder og musik, levendegørelse af Danmark under besættelsen, foredrag om f.eks. gymnasiernes historiekonkurrence af børne-, undervisnings- og ligestillingsminister Ellen Trane Nørby, debatter om eksempelvis hvorfor 70’erne er så hot for tiden, folkevandringer og flygtningekrise eller Historiequizzen med tv-vært Adrian Hughes.

Fortiden i nutiden

Festivaler som Historiske Dage handler ikke kun om at formidle fortiden og tidligere tiders levede liv, de hjælper os også med at skabe et genkendeligt billede af os selv og det samfund, vi lever i. Ved at vise, at vores nutid er vokset ud af en bestemt historie og de begivenheder, der ligger forud, viser Historiske Dage, at vores fortid aldrig er forbi, men at den former den verden, vi kender i dag.

Historiske Dage har til formål at øge interessen for historien hos den danske befolkning og dermed skabe en historisk bevidsthed om, hvem vi er, og hvad der har formet os.

Man kan opleve historien blive levende i museumsformidlernes, foredragsholdernes og debattørernes kyndige hænder ved Historiske Dage i Øksnehallen den 9.-10. april.

Læs mere om Historiske Dage i Øksnehallen her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!