Golden Days 2015 – Festival of Important Shit

Gider vi arve kulturarven? Årets Golden Days Festival giver kulturarven et servicetjek og udvider listen med ting fra hverdagen, privaten og populærkulturen

Vores kulturarv er nemlig både de kostbare nationale klenodier, men også hverdagens vigtige private genstande, maden og traditionerne. Alt det, der er med til at forme os som mennesker, og som man på moderne engelsk kalder ’important shit’.

Hvor er kulturarven og hvad skal vi med den?
Fra 4.-20. september stiller festivalen skarpt på betydningen af kulturarven. Det sker som altid gennem et væld af koncerter, fester, forestillinger, debatter, byvandringer og foredrag.

Se highlights fra festivalens program her

Temaerne for årets arrangementer er blandt andet: Er kulturarven nødvendig dannelse eller en tyngende magtfaktor? Hvad er forholdet mellem kulturarv og kollektiv erindring? Er klassikerne stadig aktuelle som en del af vores kulturarv? Gemmer Bellahøj, Tingbjerg og Vestvolden på vigtig arkitekturarv? Er folkeoplysning en død sild, og skal Grundtvig sendes på pension?
Og sidst, men ikke mindst spørges der: hvad er kulturarv egentlig for dig?
Festivalens mange bidragende kulturinstitutioner og museer sætter deres egne traditionelle fortællinger om kulturarven på spidsen og inddrager publikum i diskussionerne.

Wake-up!
Og nu hvor vi er ved traditioner, inviterer Festivalen vanen tro de morgenfriske og videbegærlige til morgenforedrag og kaffe. Her kan du blive klogere på kulturarvens aktuelle brændpunkter og være med til at kaste et kritisk blik på de værdier, vi definerer kulturarven ud fra.

Læs mere om alle årets wake-up arrangementer her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!