3 nedtællingsfilm til CPH PIX

Den store filmfestival i København nærmer sig. Vi giver her tre film som vises inden CPH PIX for alvor går i gang. Bare lige for at komme i stemning.

En due, en pædagog som er deltidsprostitueret og en nordmand med bar røv. Emnerne spænder vidt når der tælles ned til CPH PIX i uge 13.

“En due sad på en gren og funderede over tilværelsen”

En særpræget film er mange enige om, når denne film skal beskrives, men god nok til at vinde Guldløven i Venedig. Filmen er sidste del af trilogien af svenske Roy Andersson, hvor de to tidligere hed “Sange fra anden sal.” og “Du levende”. Hovedpersonerne er de to spøg og skæmt sælgende Sam og Jonathan, der involveres i absurde og komiske situationer. At det er en tosset film bekræftes i anmeldelserne. F.eks. skrev BT: “Meningerne med galskaben må man selv udrede. Roy Andersson holder vores tossede liv ud i strakt arm, i smukke, sørgelige billeder og med et uimodståeligt glimt i øjet.”

Filmen kan blandt andre steder opleves i Grand.

“De små ting”

I filmen følger man tre vidt forskellige islandske personer. Den ene er pædagog, som, på grund af gæld, må bijobbe som prostitueret om natten. Man følger også Mori, en alkoholiseret forfatter der forsøger at skrive en ny bog. Den sidste af hovedpersonerne er en skyldfølende finansmand. “De små ting” skildrer Island på vej mod den økonomiske katastrofe, som samtidig også fremviste individer som er parat til at gå meget langt i grådighedens tegn.

Se den f.eks. i Gloria d. 31.3. kl. 19.

“Mod naturen”

Norske Ole Giæver har både skrevet, instrueret og spiller samtidig hovedrollen i denne film om en moderne mand i krise. Giævers rolle Martin har et eksistentielt problem, hvilket han forsøger at løse ved en tur i det naturmæssige paradis i Norge. Her skal de store tanker tænkes om, hvordan hans liv skal udarte sig. Martin vil finde sig selv i naturen, men som beskrivelsen hos CPH PIX også siger, så kaster man ikke bare “sådan nogle-og-30 års opdragelse og socialisering af sig.” Eller gror en ny rygrad for den sags skyld. Få en god og sjov oplevelse med norsk humor og bar røv.

Se den f.eks. i Grand d. 25.3 kl 21.30

 

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!