Frederiksberg Have

Frederiksberg Have er det perfekte sted at slappe af i weekenden eller slentre igennem efter en lang arbejdsdag. Havens hyggelige små kroge, øer, springvand og stier skaber en helt særlig stemning og ro

Udsigten til og fra Frederiksberg slot er tilmed en af de smukkeste i byen, og havens romantiske charme gør den til et yndet tilflugtssted.

Én have – mange muligheder
Hvad enten du har lyst til at gå eller løbe en tur, slappe af på et tæppe i græsset med en god bog eller holde picnic på fødselsdagen er Frederiksberg Have stedet.
Om sommeren er der Sankt Hans bål med fællessang og hekseafbrænding og kanalrundfarter i de små hvide både. Om vinteren er der skøjtebane foran hovedindgangen og julemarked i Brøndsalen, lige ved siden af i Haveselskabets Have.

Havens natur og særlige kendetegn
Den mere end 300 år gamle have, anlagt af Frederik 4., er kendt for sin flotte natur, ikke mindst løgplænerne, der om foråret står i fuldt flor med alverdens blomster. De mange egern og fuglene: fiskehejrer, måger, ænder, svaner, gæs og gråspurve sørger for at der altid er fuld af liv i de små søer og kanaler og i skovbunden. Hvis vejret er godt, er elefanterne i Zoo som regel udendørs, og dem kan man få et kig til inde fra haven, kun adskilt af et hegn og en lille voldgrav.
Det kinesiske lysthus midt i haven serverer kage og te om sommeren. I kiosken nær slottet og i caféen ved siden af hovedindgangen, kan man hele året rundt hente friske forsyninger af både is, vand og kaffe.

Haven har et særligt træ, “suttetræet”, der er fyldt med sutter i alle regnbuens farver og små hilsner fra børnene, de tilhørte.
Af og til møder man en person i haven, som næsten er blevet et helt fænomen, “Hejremanden”, der fodrer fiskehejrerne med hånden og kalder fuglene til sig ved at efterligne deres lyde.

Praktisk information

Adresse
Frederiksberg, Runddel
2000 Frederiksberg

Kontakt
Hjemmeside

Åbningstider
Se havens åbningstider her
Hver dag året rundt. Haven åbner kl. 7 og lukker mellem kl. 17 og 22 afhængig af årstiden. Det kinesiske lysthus er åbent fra 1. maj til 1. september hver søndag kl. 14-16. Der er gratis adgang

Info og oplevelser
Download pdf fra Slotte & Kultur-ejendomme

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!