Byen blænder op for CPH:DOX filmfestivalen

CPH:DOXFoto: Rozbeh Zavari.

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX begynder på torsdag med masser af temaer, udstillinger, talks, events og naturligvis film i dokumentarens navn. Kunsthal Charlottenborg er festivalens bankende hjerte med sofa-bio og masser af arrangementer.

CPH:DOX – Copenhagen International Documentary Festival. Den årlige filmfestival har siden 2003 været et fast element i byens kulturkalender – og i år er ingen undtagelse. I 11 dage fra den 15. marts transformeres flere kendte såvel som ukendte lokationer til et dokumentarparadis med Kunsthal Charlottenborg som festivalens hjerte. Her vil være både film, udstillinger og andre events, ligesom en sofabiograf er indrettet til lejligheden.

Sociale eksperimenter og Verden 2030

Rettigheder og Frihed, Sociale eksperimenter og Verden 2030 er temaer, som årets festival har valgt at fremhæve. På Charlottenborg vises blandt andet en udstilling om sociale eksperimenter i film, kunst samt politik i samarbejde med kuratoren Irene Campolmi. Temaprogrammet Justice, som behandler rettigheder og frihed, indgår blandt andet i dokumentaren ”The Congo Tribunal” af Milo Rau om landets borgerkrig.

Verden 2030 som tema er inspireret af FNs 17 definerede mål for verden frem mod 2030. For hvert mål har festivalen tildelt mindst en film.

Filmpriser uddeles

Med filmene og temaerne hører også konkurrencer. Således uddeler CPH:DOX filmpriser i kategorierne, DOX:AWARD, F:ACT AWARD, NORDIC:DOX, NEW:VISION, NEXT: WAVE. Dertil uddeles Politikens publikumspris, der sætter fokus på at forsvare den kunstneriske frihed.

CPH:DOX finder sted fra den 15. marts – den 25. marts.

Læs mere om CPH:DOX, program, events, spillesteder og billetter her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!