3 stærke danske film på CPH:DOX 2015

CPH:DOX 2015foto:cphdox.dk

CPH:DOX 2015 er i gang og byder på elleve dage fyldt med mere end 200 dokumentarfilm og et hav af andre aktiviteter i Kongens Have.

Denne 13. udgave af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX løber af stablen i perioden 5.-15. november og er en af verdens største af sin slags med over 80.000 besøgende. Årets program er en bred palette af både danske og internationale film, der sætter fokus på aktuelle politiske og kulturelle problemstillinger. Her får du tre forslag til stærke danske film på årets CPH:DOX.

‘Mand Falder’ – et portræt af kunstneren Per Kirkeby

Åbningsfilmen på CPH:DOX ‘Mand Falder’, af instruktør Anne Regitze Wivel, tegner et intimt portræt af kunstneren Per Kirkeby og hans kamp for at vende tilbage til kunsten og mestre sin hjerneskade, som var konsekvensen af en faldulykke. Efter premieren på filmen sagde Minik Rossing, ven og kollega til Per Kirkeby, at han mente filmen skulle hedde ‘Mand Rejser Sig’. Filminstruktøren Anne Regitze Wivel står også bag den anmelderroste film ‘SVEND’, om ægtemanden og politikeren Svend Auken. Efter festivalen vises filmen i samarbejde med DOXBIO i biografer over hele landet.

Læs mere om filmen og find visninger – klik her

Trailer til filmen MAND FALDER – klik her

‘Hugland’ – om tilblivelsen af Lars H.U.G.’s album ’10 sekunders stilhed’

Instruktør Andreas Haaning Christiansen står bag ‘Hugland’, der skildrer den kaotiske og kreative tilblivelse af Lars H.U.G’s første album i 21 år og alle de op- og nedture albummet og menneskene i processen var igennem. ‘Hugland’ er et portræt af det ind imellem dysfunktionelle, men også elskelige forhold mellem den legendariske sanger og hans medmusikant Povl Kristian.

Læs mere om filmen og find visninger her – klik her

Trailer til filmen Hugland – klik her

‘Et Hjem i Verden’ – livet som asylbarn i Danmark

Filmen, der er instrueret af Andreas Koefoed, følger Magomed, en 10-årig dreng der lige er ankommet til Danmark fra Tjetjenien, for at søge asyl. Imens familiens sag behandles, går Magomed i skole, hvor en lærer hurtigt får øje på den kvikke, men generte dreng, som langsomt begynder at få nye venner og tage ved lære af undervisningen. Hans nye liv med nye venner tager imidlertid en drejning, da afgørelsen over familiens asylansøgning falder.

Læs mere om filmen og find visninger – klik her

Trailer til filmen Et Hjem i Verden – klik her

Masser af events i Kongens Have

Som noget helt nyt i år flytter CPH:DOX under hele festivalperioden ind i et kæmpe telt i Kongens Have. Teltet bliver et nyt festivalcentrum og vil huse et hav af aktiviteter herunder et tredages demokratimøde med gratis events, debatter og fester. Desuden vil teltet være ramme om  filmvisninger, foredrag, konferencer og meget mere.

Læs mere om CPH:DOX TELTET og alle aktiviteterne her.

Få overblik over CPH:DOXs omfattende program her CPH:DOX kalenderen

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!