CPH:DOX byder på over 200 dokumentarfilm

CHP:DOXFoto: Jesper Halvorsen.

CPH:DOX byder på 11 dage fyldt med dokumentarfilmoplevelser og events indenfor kunst og musik, foruden seminarer og en helt særlig design-sofa cinema på Kunsthal Charlottenborg.

Så er det atter blevet tid til dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, der byder på ikke mindre end 200 forskellige film fra hele verden i dagene fra den 16. til den 26. marts. På årets program finder man f.eks. en verdenspremiere på ”Dries” om mesterdesigneren Dries Van Noten. En alt andet end en almindelig designer, der er verdenskendt for sin unikke brug af dekonstruktion og mønstermiks, sin kreative metode (der ikke inkluderer tegnede skitser), distinkte farve- og stofvalg samt den konsekvente manglende brug af reklamer. Filmvisningen finder sted på Bremen den 18. marts i samarbejde med Copenhagen Fashion Week.

Lyden af København

”Den usynlige by” er navnet på en film af de internationalt anerkendte lydkunstnere Jacob Kirkegaard og Peter Albrechtsen. Her fortolker de lyden af hovedstaden, København i et af de første lydværker nogensinde designet i det toptunede, moderne biograflydsystem, Dolby Atmos. Når der bliver talt om lyden af København, handler det som regel om larm eller støjklager, men lyden af storbyen er meget mere end det, og ofte glemmer vi, hvor mange fantastiske fortællinger, der omgiver vores ører i den summende storby. Filmen kan høres den 22. marts i Imperial.

’I Am Not Your Negro’

Den Oscar-nominerede ’I Am Not Your Negro’ vises i samarbejde med Soundvenue. I 1979 beskrev den amerikanske forfatter, dramatiker og aktivist James Baldwin sin næste bog-idé: ”Remember This House”. Bogen skulle være en revolutionær og personlig fortælling om de tre af hans nære venner, der alle var blevet myrdet: Medgar Evers, Malcom X og Martin Luther King, Jr. James Baldwin døde imidlertid i 1987 af kræft, og efterlod kun 30 færdige sider af manuskriptet til bogen. ’I Am Not Your Negro’ er mesterinstruktøren Raoul Pecks filmiske forestilling af bogen. 19. marts i Grand.

Det endelige program til CPH: DOX udkommer først den 1. marts.

Meget mere end film

CPH:DOX er mere en filmfestival og præsenterer også koncerter, kunstudstillinger, professionelle seminarer, talent- og produktionsprogrammet CPH:LAB og den internationale finansierings- og samarbejdsbegivenhed CPH:FORUM. Via alle disse kanaler ønsker festivalen at skabe ’reel social forandring og skabe et rum for refleksion, dialog og meninger på tværs af befolkningen’, ligesom man fra festivalens side håber, at filmene og deres problematikker lever videre – helst længe efter at tilskuerne har forladt biografsalen.

Social Cinema

For første gang rykker CPH:DOX ind i Kunsthal Charlottenborg, som festivalen omdanner til et internationalt festivalpalæ med to biografer, VR-cinema, udstillinger, talks, instruktør-besøg, debatter, koncerter samt branche-events. Og her bliver kunsthallens største og mest spektakulære biograf – Social Cinema – udelukkende indrettet med designsofaer fra festivalens hovedsponsor, Normann Copenhagen. Her kan godt 250 dokumentar-hungrende festivalgængere sætte sig virkelig godt til rette i CPH:DOXs elleve dage, mens sofa-biografen byder på dokumentarfilm fra hele verden.

Social Cinema opfordrer til tilbagelænede og sociale filmoplevelser, der bogstavelig talt bringer publikum tættere sammen. Det bliver landets allerførste designsofa-biograf. Og – påstår arrangørerne – med garanti den smukkeste biograf, du nogensinde kommer til at sidde i. Der er gratis adgang til Kunsthal Charlottenborg i festivalperioden, mens man skal købe billet hvis man skal deltage i aktiviteterne, se film og lignende. Filmprogrammet til Social Cinema bliver offentliggjort i slutningen af februar.

CPH:DOX vokser år for år

CPH:DOX – Copenhagen International Documentary Film Festival har udviklet sig til at være en af verdens største indenfor sit felt. CPH:DOX blev skabt i 2003. Med støtte fra både filmbranchen og dele af pressen voksede CPH:DOX fra et besøgstal på 14.000 i det første år til CPH:DOX 2015, hvor slog festivalen alle rekorder med et totalt besøgstal på 91.400.

CPH:DOX fortsætter med at udvikle sig og vokse. Programmet favner alt fra værkerne af de største internationale dokumentarister til de unge talenter, fra storslåede biografudgivelser til den snævre videokunst. CPH:DOX sigter mod at bygge bro mellem film og en bred vifte af relaterede kunstformer.

CPH:DOX finder sted i København i dagene 16.-26. marts.

Læs mere om CPH:DOX, film, program og billetter her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!