Vågn op med historien på Nationalmuseet

Historiske Morgener på NationamuseetFoto: Ane Signe Green.

Nationalmuseet inviterer til Historiske Morgener, hvor du kan få indblik i spændende dele af vores fælles historie. Emnerækken spænder vidt fra ‘Egtvedpigen’ til ‘Fri Abort’.

Er du både morgenfrisk og interesseret i historie – så er dette sikkert noget for dig. Nationalmuseet tilbyder en række historiske foredrag henover året klokken 8.30 om morgenen. Det er tidligt, men det er også spændende. Nogle gange er det på dagen for en historisk begivenhed, hvilket gør, at man i den grad kan mærke historiens vingesus. Morgenforedragene forgår i den meget smukke Guldbergsal og varer cirka en times tid. Og da det nu er en så tidlig morgenfrisk begivenhed, så serveres der varm kaffe til foredraget.

Kongehusets ægteskaber og andelsbevægelsen

I foråret har Nationalmuseet taget hul på en række spændende emner såsom Grevinde Danner og Egtvedpigen. Efteråret byder f.eks. på et morgenforedrag om ”Kongehusets internationale ægteskaber”. Her fortæller seniorforsker Ulla Kjær og Jens Busck fra Amalienborg Museet om de ægteskaber og alliancer, det danske kongehus har indgået gennem tiden. Og der filosoferes også over det faktum, at kongehuset ikke længere gifter sig ind i andre kongehuse og royale slægter. Et andet foredrag handler om brugsforeningerne og andelsbevægelsen.

Da Historiske Morgener foregår før museet åbner, går man ind gennem personaleindgangen (grøn port) ved Frederiksholms Kanal 12, 1220 København K.

Læs mere om Nationalmuseets Historiske Morgener og billetter her. 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!