Kbh Læser 2017

Med årets tema ‘Vækst’ slipper Kbh Læser endnu en gang litteraturen og læselysten løs i byen.

Københavns Biblioteker startede litteraturfestivalen Kbh Læser i 2008 sammen med museer, boghandlere, kulturinstitutioner og andre litteraturelskere, som hvert år på festivalens mange events udfordrer og udforsker litteraturen.

Årets tema er ”Vækst”

I år løber festivalen fra den 24. februar til den 5. marts med temaet Vækst. Det vil sige opvækst, udvækst, nulvækst, gevækst, hårvækst, plantevækst – ja, alle slags vækst.
Målet for festivalen er at fylde byen med litterære arrangementer og at få alle til at læse mere. Læselysten og litteraturglæden skal spredes både til de storlæsende bogorme, og til dem som sjældent eller aldrig læser. Al slags litteratur præsenteres i festivalen – fra den populære, bredt appellerende litteratur til den smalle, eksperimenterende eller krævende litteratur.

Litteratur til alle

Kbh Læser forsøger hvert år at nytænke arrangementernes formater for at skabe intense læsearrangementer og anderledes litteraturformidling. Festivalen vil ud i alle kroge af København og møde publikum de steder, hvor man ikke forventer at få stukket en bog i hånden eller få et digt læst højt.

Årets program

Du kan se hele det omfattende program her.
I programmet findes også mange artikler, der på forskellige måder forholder sig til årets tema, Vækst.

Fra programmet fremhæver vi:

Modlæsninger: »The Bridge Radio«
Tag morgenkaffen med på Hovedbiblioteket i Krystalgade, hvor der hver morgen kl. 9.00-9.45 spilles podcasts om asyl- og migranterfaring fra radiokollektivet The Bridge Radio; alt fra virkeligheden i Sandholmlejren til Sjælsmark deportationscenter vil lyde fra midten af Hovedbiblioteket. Oplev radio i et anderledes rum.
København Læser IKKE
I samarbejde med Læseforeningen tilbyder Blixenprisen en række arrangementer, som har til opgave at videreformidle den gode læseoplevelse. De guidede læsninger vil finde sted på en række biblioteker i København i løbet af Kbh Læser-festivalen, og alle er velkomne. Læs her (laeseforeningen.dk) om tid og sted.
Den2Radio: Georg Metz og Frank Jensen om Pelle Erobreren
Georg Metz har inviteret overborgmester Frank Jensen til en snak om litteratur. Frank Jensen har valgt et værk, der betyder meget for ham: Martin Andersen Nexøs Pelle Erobreren. 24.2. kl. 14.30-15.30 på Hovedbiblioteket. Sendes også i Den2radio.
Naturen i litteraturen – Højtlæsning blandt planter og ukrudt
Litteraturformidler Anja Brygmann læser udvalgte digte og passager op fra litteraturen. Lyt til tekster, der får dig til at drømme om sommer og ord, der smager af dugfriske bøgeblade. For børn og voksne. 28.2. kl. 15, Sydhavnens Bibliotek.
KBH Læser i Trinitatis Natkirke
Trinitatis byder velkommen indenfor til spoken word / musikgudstjeneste i Trinitatis Natkirke med Claus Handberg, Råkoldt og Malte Tellerup. 28.2. kl. 20.
Nye rejsende – togrejsen i litteraturen
Man kan sætte sig ind i et tog og stige forandret ud af det. Det har Tine Høeg skrevet romanen ”Nye rejsende” om, og sammen med hende og phd. studerende i etnologi Anders Møller diskuteres og genskabes togrejsens brusen i kroppen. Herlev Bibliotek. 1.3. kl. 17-19.
Litteratursalon #3
Kom intimiderende tæt på et håndplukket udvalg af litterater, når 1920-ernes kultursalon genopstår i en lejlighed i Istedgade. Med Niels Henning Falk Jensby, Maria Gerhardt, Tomas Lagermand Lundme og Michael Søndergaard. Et Kønt Syn/Istedgade 84, 2. th . Entre 40 kr. hos billetto.dk/litteratursalon.
Er dannelsen den nye utopi?
Kan dannelse være det svar, vi leder efter, på udfordringer som populisme og nyttetænkning? Suzanne Brøgger taler om forholdet mellem dannelse og vækst. Interviewer: Kristoffer Granov, chefredaktør på ATLAS Magasin. Kunstforeningen Gl. Strand, 3.3. kl. 15-17. Tilmelding på info@glstrand.dk

Hvor intet andet er angivet, er arrangementet gratis

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!