Guide: Her kan du fejre Kvindernes Kampdag

Kvindernes Internationale KampdagFoto: Pixabay.

På fredag den 8. marts fejres Kvindernes Internationale Kampdag for gang nummer 109 med en lang række arrangementer i byen. Her får du tre forskellige bud på, hvordan du kan være med til at fejre dagen.

Kvindernes internationale kampdag er lige om hjørnet. En historisk dag, der første gang blev fejret i 1910 og banede vejen for, at danske kvinder fem år senere fik stemmeret. Dog var det først i 1958, at ligelønnen på arbejdsmarkedet formelt set blev indført. Og der er masser af beviser på, at kvinder verden over stadig har noget at kæmpe for. Så træk i de postkasserøde strømper og bevæg dig ud i bylivet, når Kvindernes Internationale Kampdag på fredag skal fejres for 109. gang. Der er masser af vigtige, sjove og inspirerende arrangementer. Her kan du læse om tre af dem.

Kvinder i alle former og farver

På Hovedbiblioteket i Krystalgade er kampdagen viet til en hyldest af kvinder i alle former og farver. Taler og debatrunder med blandt andre Sara Omar, Irina Olsen og Mary Consolata Namagambe bliver nøglen til vigtige diskussioner om kvinder i forældrerollen og kvinder på arbejdsmarkedet. Programmet emmer af kvindelig styrke og repræsentation. Og et strejf af humor. Der vil nemlig også være underholdende indslag i løbet af aftenen.

Arrangementet finder sted fra kl. 19.00-22.00 på Hovedbiblioteket, Krystalgade 15, 1172 København. Der er fri entré.

Læs mere om Kvindernes Kampdag på Hovedbiblioteket her.

Kærlighedsteater med et godt formål

Før, under og lige efter selve kampdagen kan du opleve ‘En Forestilling om Kærlighed’ på teatret Aveny-T på Frederiksberg. Teaterstykket er baseret på noter af den prisbelønnede dramatiker Christopher Chen og opføres af fem skuespillere, blandt andre Josephine Park og Niclas Kølpin. Al overskuddet fra billetsalget går til kvindehuset Danner, som kæmper for at stoppe vold mod kvinder og skabe ligeværd mellem kønnene. Forestillingen markerer samtidig Danners 40-års jubilæum.

Forestillingen finder sted på Aveny-T, Frederiksberg Allé 102, 1820 Frederiksberg C.

Læs mere om forestillingen på Aveny-T her.

Musik, mad og multikultur

Vil du blive klogere på kvindebevægelsen i Iran eller høre en personlig fortælling fra Malawi? Så duk op i FOAs forbundshus på Staunings Plads den 8. marts. Her vil der nemlig være politisk debat om ligestilling og taler af blandt andre den iranskfødte kvindesagsforkæmper Nahid Riazi. Og så kan du nyde aftensmad, fællessang og musik ved Side by Side.

Arrangementet finder sted fra kl. 16.30 – 20.30 hos FOA på Staunings Plads 1, 1790 København V. Det er åbent for alle, og tilmelding er ikke nødvendig.

Læs mere om Kvindernes Kampdag hos FOA her. 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!