Copenhagen Marathon

Søndag den 18. maj forventes op mod 15.000 løbelystne folk fra hele verden at deltage i Nykredit Copenhagen Marathon 2014. Løbet afvikles på en stemningsfuld rute gennem Københavns smukke gader i indre by med start fra Islands Brygge kl. 9.30, hvor løberne efter 42,195 km også løber i mål.

Et præcist kort over ruten finder du her.

Løberne får opbakning fra mere end 100.000 tilskuere langs hele ruten samt fra bands, performere, dj’s og artister, placeret på mere end 60 underholdningsspots undervejs på ruten. Desuden samarbejdes der med en række cafeer som på løbsdagen har særlige maratonevents og tilbud til tilskuere og løbere.

Målet er angiveligt for nogle at gennemføre løbet uden falde døde om som det skete for budbringeren der løb til Athen med sejrsbudskabet efter slaget ved Marathon i 490 f.Kr. For de rutinerede løbere gælder det om at få så god en tid som muligt og slå deres personlige rekord. Uanset ambitionsniveauet er der en fælles maixmal løbstid på 6 timer. Herefter sættes den offentlige trafik i gang igen.

Til at give behandling af dehydrering og hedeslag er der samaritter og læger tilstede i start- og målområdet før, under og efter løbet. Der vil også være cyklende læger ude på ruten. Øgede sikkerhedsforanstaltninger er desuden sat i værk som en reaktion på bombetragedien ved Boston Marathon sidste år.

Læs mere om løbet her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!