3 film at se på CPH:DOX

Med over 200 forskellige film på programmet til årets dokumentarfilmfestival, CPH:DOX, kan det være let at miste overblikket. Nedenfor har vi derfor givet et bud på 3 film at se på dette års festival

Du kan også læse vores miniguide til CPH:DOX, som fortæller lidt om nogle af de forskellige kategorier i festivalen. Eller du kan læse mere omkring festivalen generelt i vores beskrivelse af begivenheden.

Agora

I oldtidens Grækenland var agoraen et samlingssted for aktive borgere og et center for politisk, økonomisk, atletisk, kunstnerisk og åndeligt aktivitet. Det var hjertet i demokratiet. I det nuværende Grækenland har begrebet mistet sin oprindelige betydning: nu dækker ordet kun over markedet. Et dominerende ord i virkeligheden som den opleves af grækerne i dag, imens landet gennemgår en økonomisk storm.

Efter 13 års reportager og dokumentation af global uretfærdighed vender dokumentaristen Yorgos Avgeropoulos nu kameralinsen mod sit hjemland. ‘Agorá’ observerer den græske krises aftryk på livet igennem alle dele af samfundet, imens den søger svar fra Grækenlands mest betydningsfulde politiske personligheder, insidere og eksperter.

OBS! Mød instruktøren til visningen d. 9/11 i Dagmar Teatret.

Filmen vises bl.a. i Dagmar Teatret den 9/11 kl. 19.00.
Læs mere om Dagmar her

Foodies – The Culinary Jetset

Madlavning er en kunstart. Hvis du kan skrive under på den erklæring, så er dette den ideelle film for dig! Tag med fem af internettets mest indflydelsesrige madkritikere – de såkaldte ‘foodies’ – når de med Michelin-guiden som atlas rejser rundt til nogle af verdens bedste og mest eksklusive restauranter.

Det handler dog ikke kun om maden selv, men også om alt det udenom – og der har filmen et både sikkert og kritisk blik for haute cuisine-kulturens problematiske sider. For hvordan forsvarer man overhovedet at flyve verden rundt for at smage på eksotiske specialiteter i en verden, hvor millioner sulter og miljøet lider?

Filmen vises bl.a. i Empire Bio den 14/11 kl. 17.00
Læs mere om Empire Bio her

112 Weedings

‘Gift dig, og du vil fortryde det; gift dig ikke, du vil også fortryde det,’ skrev Søren Kierkegaard. Og han havde ret! I hvert fald hvis man spørger de 112 brudepar, som bryllupsfotografen Doug Block igennem de sidste 14 år har foreviget.

Block opsøger dem alle sammen igen for at se, hvordan det er gået dem i mellemtiden. De romantiske klip fra de gamle bryllupsvideoer står i slående kontrast til nutidens virkelighed, hvor nyforelskelsen er blevet overvundet af hverdag og vaner. ‘112 Weddings’ er en munter, rørende og dybt livsbekræftende tur i ægtelivets store karrusel. Se den for at finde inspiration til dit eget ægteskab – eller bare for at grine og græde sammen med de mange gifte (og ugifte!) par.

Filmen vises bl.a. i Empire Bio den 15/11 kl. 20.00.
Læs mere om Empire Bio her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!