Jeg er Ingrid – en portrætfilm om Ingrid Bergman

Foto: dk.filmtrailer.com

Den syvdobbelt nominerede og tre gange Oscar-vindende, Ingrid Bergman, ville være fyldt 100 i år. Oplev en smuk, sober og tankevækkende hyldest til den svenske superstjerne, Ingrid Bergman, i den svenske portrætfilm ”Jeg er Ingrid”.

Resultatet har ført til en enestående portrætfilm af Stig Björkman, om historien bag et af verdens mest kendte ansigter. Med medvirken af Ingrid Bergmans fire børn som stemmer: Isabella, Roberto, Ingrid Rossellini og Pia Lindström, giver portrættet endvidere en historie om en iøjefaldende skandinavisk skuespiller, der levede et liv som frigjort kvinde i 30’erne, 40’erne og 50’erne.

Et intimt portræt af en svensk superstjerne

Dokumentaren omhandler den svenske skuespillerinde, Ingrid Bergman, der i år ville have fyldt 100 år. Gennem Bergmans datter, Isabella Rossellini, som foreslår ham at lave ”en film om mor”, får Björkman muligheden for at fortælle Ingrids historie, gennem hendes egne ord og billeder. Baseret på aldrig tidligere sete private optagelser, notater, hundredevis af breve fra 1927 og frem, dagbøger og interviews med hendes børn formår ”Jeg er Ingrid” at give et intimt portræt og et fascinerende indblik bag facaden af den unge, svenske, kvindes mærkværdige liv. Et liv som skulle bevæge sig fra en stilfærdig karriere i hjemlandet, til international anerkendelse og berømmelse.

En naturlig stjerne

Den syvdobbelt nominerede og tre gange oscarvindende Ingrid Bergman var en naturlig stjerne. Med uforglemmelig præstationer i film som i Michael Curtiz ”Casablanca” samt George Cukors ”Gaslys”, fremstod Ingrid Bergman som en af de mest talentfulde skuespillerinder i Hollywoods guldalder. Hun var en naturlig stjerne og en kvinde med ubestridelig viljestyrke. En kvinde der insisterede på sine egne personlige valg. Oplev ”Jeg er Ingrid”, en portrætfilm, der er lige så nærværende og kompromisløs som hovedpersonen selv.

Filmen kan blandt andet ses i Grand Teatret.

Læs mere om filmen Jeg er Ingrid og køb billet – klik her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!