Fra lopper til antikviteter

Få ryddet ud, og find noget nyt til hjemmet. Noget med patina og historie, og selvfølgelig til en fornuftig pris. Det hele er i høj grad muligt, når der den 22.-23. november åbnes op for loppemarked i Bella Center

Ordet “Loppemarked” stammer ifølge Den Danske Ordbog fra det tyske Flohmarkt eller franske marché aux puces ‘loppemarked, loppetorv’, hvor navnet hentyder til salg af gammelt tøj fyldt med lopper.

En af de mulige forklaringer på navnet er, at i gamle dage skilte hoffet og de velhavende sig af med deres gamle klæder, som så efterfølgende blev solgt på markedet, oftest rigeligt befængt med ovennævnte dyreart. Denne forklaring ligger dog langt fra nutidens loppemarkeder, hvor kvaliteten må formodes at være noget højere, og der som oftest handles mere af lyst end af nød.

Fra lopper til antikviteter

Tendensen synes også at gå i en retning, hvor loppemarkeder også associeres med emner som antikviteter, kunsthåndværk, arkitektur og kunst, og det kan ofte være værdifulde genstande og store penge der skifter hænder, hvis den helt rigtige genstand er på udstilling. Hvis man er rigtig heldig, er det derfor også muligt at gøre sig et decideret kup, men man skal være heldig og hurtig, for interessen er stor.

Den forøgede interesse i handel med historiske genstande og søgen efter det unikke, er også noget der ses i medierne, hvor fx det populære tv-program Auktionshuset om arbejdet i det traditionsrige auktionshus Bruun Rasmussen ofte huserer i top 10 over de ugentlige mest sete programmer. Derudover findes der lignende programmer som fx i Skattejægerne, Antikduellen og Under hammeren, som alle giver et indblik i branchen.

Selvom flere af os måske tænker, hvor dejligt det kunne være lige at falde over en velholdt sofa af Børge Mogensen eller stol af Hans Wegner til spotpris, så kommer størstedelen af de besøgende også blot for at handle almindelige praktiske eller pynte genstande til hjemmet, og det kan jo også have en værdi i sig selv.

Held og lykke og god handlelyst!

Praktiske informationer

Loppemarked i Bella Center løber fra den 22. – 23. november begge dage fra kl. 10 – 17.

Læs mere om arrangementet her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!