Øvelse gør mester – Kaare Klints møbelskole

En udstilling om Kaare Klints indflydelse på danske arkitekter og formgivere ved Skolen for Møbelkunst og Rumudstyr under Kunstakademiet.

Kaare Klint (1888-1954) har om nogen bidraget til, at dansk design i øjeblikket sælges til skyhøje priser på diverse auktioner. Frem til 6. september kan du, på Designmuseum Danmark, blive klogere på dansk designs grand old man.

Lidt om Klint

Kaare Klint blev født i 1888 på Frederiksberg. Han har både tegnet bygninger og møbler, hvoraf sidstnævnte nok er det han er mest kendt for. Af kendte bygninger kan nævnes Grundtvigskirken i København, som han færdiggjorde efter sin far P.V.Klint. I 1914, 26 år gammel, tegnede Kaare Klint sine første møbler til Carl Petersens Faaborg Museum. Blandt dem var Karmstolen eller Faaborgstolen, som den også kaldes. Kendetegnende for Klints møbler er overensstemmelsen mellem materialer og form. Desuden var han stærkt påvirket af tidlgere stilarter og kulturer. Som første docent ved kunstakademiets skole for rumudstyr og møbelkunst, mellem 1924 og 1944, kunne Klint påvirke danske arkitekters holdninger til møbelkunst.

Udstillingen på Designmuseum Danmark

Netop en udstilling om Kaare Klints design og ideer giver mening på Designmuseum Danmark. Det var nemlig ham og Ivar Bendtsen som stod for renoveringen af Kgl. Frederiks Hospital til det daværende Kunstindustrimuseum, som altså nu er Designmuseum Danmark.
Udstillingen sætter “Den klintske skole” op mod “Københavnerskolen” som den danske fysiker Niels Bohr var en del af. På denne måde vil udstillingen belyse, hvordan det var både at danne og være skole. Der vises også en klar forskel på de to “skoler”. Hvor “Københavnerskolen” forsøgte at gøre op med tidligere ideer for at nå sine mål, så var “Klintskolens” mål ikke at træde ud af historien, men at videreudvikle på den.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!