Eremitageløbet 2017

Foto: BT.dk

Eremitageløbet afholdes i år for 49. gang. Det sker søndag den 8. oktober og traditionen tro i Dyrehavens billedskønne natur.

Familien Danmarks motionsløb

Eremitageløbet var i sin tid tiltænkt at være et motionsløb med fokus på sundhed og velvære. Selvom løbet har tiltrukket eliten inden for løb de seneste år, er Eremitageløbet kendt for at være hele Familien Danmarks løb. Siden den første gang løbet blev afholdt en efterårsdag i 1969, har løbere i alderen 4-96 år deltaget. BT, Københavns Skiklub og Københavns Idræts Forening byder igen i år alle velkommen til en festlig dag i den 350 år gamle have.

Historisk og ikonisk løberute

Den historiske have blev opført for kong Frederik 3., hvor hjorte blev anbragt som kongens jagtvildt. Mange af os forbinder netop Dyrehaven med de frie hjorte, som lever i skoven. Datoen for løbet er nøje planlagt, da det i september er sæson for kronhjorte i brunst, mens dådyrenes brunstsæson starter i midten af oktober. Der er derfor rig mulighed for at stifte bekendtskab med de omkring 2000 stykker hjortevildt på den 13,3 kilometer lange rute, uden at forstyrre dem i deres naturlige gang.

På ruten slår man også vejen forbi Eremitageslottet, som blev opført i 1736 af kong Christian 6. Her inviterede kongen udvalgte gæster til prangende jagtfester med intime middage.

Skal du med?

Synes du, at Eremitageløbet lyder som noget for dig, kan du tilmelde dig her

Hvis du ikke er klar på at løbe, kan du nyde en efterårsdag i den fredfyldte have. Her kan du heppe på løberne, vandre rundt i den storslåede skov og opleve både dådyr, kronhjorte og sikaer.

Læs mere om Eremitageløbet her

 

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!