Oplev Hubertusjagten i Dyrehaven

Hubertusjagt i DyrehavenFoto: Hubertusjagt.dk

Årets Hubertusjagt er lige rundt om hjørnet. Tag en tur i Dyrehaven og nyd efterårets smukke farver og de flotte heste.

Søndag den 6 november sættes den traditionsrige Hubertusjagt i Dyrehaven i gang. Her vil 160 ryttere ride jagten, der er 11 km lang. Det er en tradition, som har fundet sted den første søndag i november siden år 1900. I år vil Hubertusjagten blive overværet af Hans Kongelige Højhed Prins Henrik i hvis navn der gives en ærespræmie til vinderen af Hubertusjagten.

Sandskredet og Magasindammen

Når starten lyder klokken 10.00, vil de 160 ryttere blive sendt ud på en 11 km lang rute med 32 forhindringer. Undervejs på ruten skal rytterne blandt andet ud i Ulvedalene, have et udspring ved Sandskredet og i Magasindammen. Jagten varer 1,5 time, og den første pause vil finde sted kl 10.50 ved Eremitageslottet.

Historien bag Hubertusjagten

Hubertusjagten er en symbolsk videreførsel af de gamle parforcejagter, som altid har fundet sted i Dyrehaven. Dengang lod man hunde støve ræve op, mens feltet fulgte ræve og hunde. I dag er der ikke længere jagthunde og ræven er i dag erstattet af to “forlorne” ræve, som er ryttere, der rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakke.

Læs mere om Hubertusjagten i Dyrehaven her.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!