5 top tips til turisten i København

GoBoatFoto: GoBoat.

Hvad skal du vise din turist i København? Mulighederne er mange, og det kan være svært at vælge. Tag styring på jeres egen el-drevne kanalrundfart, spis street food på Papirøen og lyt til international jazz er blandt vores 5 tips til turisten.

Vind i håret i Københavns havn og kanaler

Havne- og kanalrundfarten er en sand københavnerklassiker. Her kan man opleve byen og dens seværdigheder fra søsiden, og på en varm sommerdag kan det være rart med lidt frisk havvind i håret. Fra Nyhavn udbydes forskellige guidede ture, der tager jer forbi seværdigheder som Den Lille Havfrue, Operahuset og Amalienborg Slot.

Hvis I derimod selv ønsker at være kaptajn, kan I leje jeres helt egen el-drevne sejlbåd med picnicbord hos GoBoat på Islands Brygge eller hos FriendShips på Christianshavn.

Læs mere om kanalrundfarten her.

Læs mere om GoBoat her.

Læs mere om Friendships bådudlejning her.

Copenhagen Street Food – mad fra hele verden

Hvis I skulle være kommet af sted uden picnickurv, kast da anker ved Papirøen. I én af Papirøens gamle industrihaller bor Copenhagen Street Food. Her kan man gå på jagt efter nye smagsoplevelser blandt de forskellige food trucks med mad fra alle verdenshjørner.

Læs mere på om Copenhagen Street Food her.

Se byen fra cykelsadlen

Når sulten er stillet, og byen er set fra søsiden, hvorfor da ikke give din turist muligheden for at opleve byen som en ægte københavner – fra sadlen af en cykel? Udover at være københavnerens foretrukne transportmiddel, er cyklen en nem måde at lære byen at kende på. I kan f.eks. tage med på en af de mange guidede ture rundt i byen, eller selv begive I af sted på en af de hvide Bycykler med indbygget GPS. Hvis I hellere vil lade en anden om benarbejdet, kan I praje en Copenhagen Rickshaw.

Læs mere på om Bycyklen her.

Assistents Kirkegård – gåtur blandt store danskere

En cykeltur rundt i byen kunne passende indeholde et stop ved Assistents Kirkegård. Som en lille oase på tætbefolkede Nørrebro, er kirkegården et dejligt sted at gå en tur eller slå sig ned på en solplet på græsset, men I kan også blive klogere på de store kendte danskere, der her ligger begravet. Kirkegårdens beboere tæller blandt andre H.C. Andersen, Søren Kierkegaard, Martin Andersen Nexø, Dan Turèll og Michael Strunge. På søndage kan du deltage i forskellige rundvisninger på kirkegården f.eks. Digterruten eller Den fortællende Have.

Læs mere om rundvisninger på Assitents Kirkegaard her.

Aftentimer i indre by – blues og jazz

I indre by i aftentimerne er der alle ugens dage live bluesmusik på Mojo Blues Bar, ofte med fri entré. Hver mandag er der Monday Juke Joint, en åben akustisk scene, og under Copenhagen Jazzfestival i juli måned gæster et overflødighedshorn af danske og internationale jazzmusikere en lang række scener i byen.

Læs mere om Mojo her. 

Læs mere om Copenhagen Jazz Festival her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!