Middelalder Marked fejrer 10 års jubilæum

Københavns Middelalder MarkedFoto: Københavns Middelalder Marked.

Tag på en rejse tusinde år tilbage i tiden med ædle riddere, skønne møer og brutale skurke. Mød dem lyslevende på Københavns Middelalder Marked i pinsen.

Har Fantasy kulturen med Hobitten, Ringenes Herre og Game of Thrones fået et fast greb i dig, skal du måske unde dig selv en dag eller flere på Københavns Middelalder Marked, der finder sted i Valbyparken i pinsen. Markedet fejrer i år 10 års jubilæum og der er planlagt et stort program med bl.a. vikingeslag, ridderturneringer, brydning og historiefortællinger, som de omkring 1500 aktører vil byde på.

Københavns Middelalder Marked.

Foto: Københavns Middelalder Marked.

Boder med kostumer og udstyr til rollespil

250 boder er tilmeldt markedet, og de dækker alle sider af livet i vikingetiden og middelalderen. Udover den ædle kunst at kunne føre et sværd og spænde en bue, kan du også lære at syde salt og se en pattegris blive spændt op på et spyd før stegningen. Du vil også kunne købe kostumer og rekvisitter til rollespil. Middelalderen var ikke kun kamp og sværdslag, det var også bevægende musik. En række musiktrupper fra ind- og udland vil fremføre tidens musik på autentiske instrumenter og stemme sindet lidt mildere ovenpå de drabelige slag, du har set ridderne udkæmpe.

Uden mad og drikke duer helten ikke

Mad spillede også en central rolle i middelalderen. På markedet vil det derfor være muligt at købe alt fra spidstegt pattegris til kylling og pølser. En kop kaffe og en is vil det også være muligt at købe, selvom ingen af delene var på menuen i middelalderen. Dankortet og Mobilepay var heller ikke opfundet, så medbring endelig kontanter til betaling i salgsboderne, da det kun er i indgangen samt i mad- og drikkeboderne, du vil kunne betale med kort.

Københavns Middelalder Marked finder sted i Valby Parken, Tudsemindevej, 2450 København SV, i dagene den 13 – 16. maj.

Læs mere om billetter og åbningstider på Københavns Middelalder Marked her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!