Iskold guide til vinterbadning og saunagus

Vinterbadning i KøbenhavnFoto: Vinterbad Bryggen.

Københavnerne er vilde med vinterbadning, der stimulerer både krop og sjæl. Men en tur i det iskolde vand skal ske i sikre rammer. Vi guider dig til nogle af byens vinterbadeklubber, hvor du trygt kan dyppe dig i vinterhalvåret.

Stadig flere vinterbadeklubber er i de senere år dukket op i byen i takt med, at københavnerne i den grad har taget den iskolde fornøjelse til sig. Mødet med kulden sætter gang i blodomløbet og giver et sus til både krop og sjæl, men af sikkerhedsmæssige årsager skal man ikke bare hoppe i bølgen blå hvorsomhelst. Man bør gøre det i trygge rammer sammen med erfarne vinterbadere i vinterbadeklubberne. Her kan du læse vores guide til tre af byens vinterbadeklubber, hvor det er muligt at blive medlem, ligesom du kan se nærmere på landets andre vinterbadeklubber.

Det Kolde Gys – Vinterbadeforeningen

Det Kolde Gys - Helgoland

Foto: Det Kolde Gys- Helgoland.

Ved Helgoland Søbadeanstalt på Amager kan man som medlem af Det Kolde Gys hoppe i vinterens ishav alle dage fra kl. 5-23. I klubben er der foruden den daglige gang i det kolde vand også nogle markeringer som fejres – såsom standerhejsning ved vinterbadesæsonens start og afslutning. Hvis du er til saunagus, kan du prøve kræfter med det fem ud af ugens syv dage. Her vil der blive hældt vand på æteriske olier, som vil blive viftet rundt i saunaen. Det varer en time med få pauser imellem til nedkøling. Vil du gerne være medlem af klubben, skal du slå til nu. Der er ingen venteliste og alle medlemmer får en obligatorisk introduktion.

Læs mere om Det Kolde Gys her.

Vinterbad Bryggen

Vinterbad Bryggen blev dannet i 2011 og har gennem årene vokset sig større. Det  gør, at man som medlem af klubben har mulighed for at tilgå havnebadet hele året med mulighed for omklædning og en tur i sauna.
Hvis det lyder, som noget for dig, kan du komme på besøg første søndag i måneden fra kl. 13.00-16.00. Her er alle velkomne, uden at man behøver at være i følgeskab med et nuværende medlem. Arrangementet er gratis og behøver ikke en tilmelding. Ved du allerede nu, at du vil gå hele vejen og blive medlem, kan du tilmelde dig på nedenstående link.

Læs mere om Vinterbad Bryggen og deres gæstebadedag her.

Badekompagniet Sluseholmen

Badekompagniet Sluseholmen

Foto: Badekompagniet Sluseholmen.

Hos Badekompagniet Sluseholmen kan du komme til gratis prøvebadning den sidste dag i måneden fra kl. 14.00-16.00. Her er alle over 18 år velkommen. Man behøver ikke at tilmelde sig på forhånd. Du bliver introduceret til vinterbader-livet i havnebadet og får også en prøvetur i sauna. Hvis man efter prøvebadningen beslutter sig for at blive medlem, skal man være opmærksom på, at der kan være ventetid, da der kun er plads til 450 fuldstidsmedlemmer og 50 deltidsmedlemmer i klubben.

Læs mere om Badekompagniet Sluseholm her.

Andre vinterbadeklubber

Hvis du er interesseret i at bade i et område nær dig, kan du tjekke klubberne ud på listen over vinterbadeforeninger i Danmark. De ovenstående klubber er blandt de få i hovedstaden, der har tilgang for nye medlemmer i øjeblikket, hvor nogle af de andre klubber i København har op til 8 års ventetid. Men du kan gøre et forsøg.

Læs mere om vinterbadeforeningerne i Danmark her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!