Smid tøjet for en kop kaffe

Foto: Tradono

I forbindelse med TV2 og Røde Kors’ Smid Tøjet kampagne forærer Tradono barista-kaffe til alle dem, der aflevere en sæk gamle klæder tirsdag d. 16. maj mellem klokken 07:30-10:30 på Nørreport.

De seneste tre år har TV2 og Røde Kors afholdt Danmarks største tøjindsamling, og for første gang melder Secondhand appen Tradono sig ind i kampen og støtter op om kampagnen.

Tradono blev stiftet i 2014 af Martin George Suhr Madsen, Mads Aarøe Mathiesen, Nicklas Pape Skov og Rasmus Hovøre Andersen. Sammen har de skabt appen, der gør det muligt at give brugte ting og tøj nyt liv hos nye ejere. Af samme grund støtter de op om Smid Tøjet kampagnen og opfordre alle til at komme forbi Nørreport tirsdag d. 16. maj mellem klokken 07:30-10:30 med en pose brugt tøj. Som tak for hjælpen får man en kop kaffe med på vejen som tak for hjælpen.

Derfor skal du smide tøjet

Humlen ved TV2 og Røde Kors´ kampagne er, at få danskerne til at forære deres brugte guld til et godt formål. De gamle striktøjer og udvasket denimbusker alle gemmer bagerst i skabet, kan give andre mad på bordet, og dig mere luft og bedre overblik i skabet.

Ved donation af en sæk genbrugstøj på 10 kg kan Røde Kors købe mad i over en måned til to børn eller forsyne dem med varme tæpper. Ved donation af tre bæreposer med tøj kan Røde Kors købe mad til en familie på fem i to uger.

Grunden til, at danskernes gamle klæder kan hjælper mennesker på nævnt vis skyldes, at TV2 og Røde Kors er gået sammen om at indføre brugt tøj som danskerne nye nødhjælpsvaluta. Ved at sælge brugt tøj tjener Røde Kors´ genbrugsbutikker hvert år millioner af kroner til hjælpearbejde. Når man donerer en sæk tøj, bliver man derfor en del af et større fællesskab og giver på samme tid en hjælpende hånd. Et sted at starte kunne være Tradonos arrangement.

Smid Tøjet kampagnen kører fra d.1 til d.21 maj, og har du lyst til at deltage i Tradonos begivenhed, kan du læse mere her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!