Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Also sprach Zarathustra

25. april 2014

DKK75 – DKK480

En forrygende aften med dunder og død: Ravels dæmoniske venstrehåndskoncert og Strauss i sit mest eksplosive hjørne. Begyndelsen er kendt fra Maestro – her kan du høre, hvad der videre sker!

Det er festår for Richard Strauss i 2014. Selv om denne geniale tyske orkesterkomponist ikke behøver nogen særlige anledninger for at få spillet sine værker, så fejrer DR SymfoniOrkestret alligevel hans 150 år med en ekstra dosis Strauss.

Richard Strauss er ikke i familie med de Strauss'er, der skrev wienervalse. Han sigtede meget højere – mod stjernerne og Vorherre! F.eks. i hans store orkesterværk "Also sprach Zarathustra", som alle kender begyndelsen fra, fordi den bruges som skæbnemusik i X-Factor, til landskampe og i science fiction filmen "Rumrejsen 2001". I sin fulde udstrækning er det et kosmisk drama bygget på tanker og idéer fra filosoffen Nietzsche.

Mere direkte er dramaet i Macbeth, som er en orkesterudgave af Shakespeares uhyggelige skuespil og magt, spøgelser og død. Strauss var en mester til den slags værker, hvor et skuespil, en bog eller et billede bliver omsat til musik af den mest overdådige slags.

Programmet byder også på hele to klaverkoncerter: Den russisk-fødte pianist Kirill Gerstein spiller både Strauss' vanvittigt virtuose Burleske og Ravel Venstrehåndskoncert, et dæmonisk værk der på alle måde kan måle sig med dramaerne hos Richard Strauss.

Praktisk information
Løssalget starter fredag 1. marts kl. 10.00

Detaljer

Dato:
25. april 2014
Pris:
DKK75 – DKK480
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:
,
Hjemmeside:
www.dr.dk/koncerthuset

Sted

Koncerthuset (DR Byen)
Emil Holms Kanal 20
København , 2300 Danmark
Telefon:
35 20 62 62
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/musik/koncerthuset-dr-byen/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!